PhDr. Jiří Horák, Ph.D.

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2024 13:10:22 - osvald

Hrozby

Obracím se na vás jako na zástupce této koalice. Odhlasovali jste, že je pro nás největším bezpečnostním rizikem ruský režim. Opravdu to tak je? Ruska se rozhodně nezastávám ani si nedělám iluze o tom, že nemá imperialistické ambice, ale v čem nás konkrétně ohrožuje? Myslíte, že by na nás zaútočilo, i když jsme v NATO? A nejsou tu další hrozby, které nás možné ohrožují, a které mi přijde, že pomíjíte? Třeba migranti, kyberhrozby nebo narůstající extremismus? A poslední otázka, bylo nutné svolávat mimořádnou schůzi kvůli tomu, abyste konstatovali, že je Rusko hrozbou? To se přeci ví. A jak tvrdí Pekarová, tak schůze jsou drahá záležitost.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Pamětník2, tomsik1, Žabiař, Nelinka Zelinka, širák, mikinenecek, JendazBrna, Oldwin, jivav, mamasa, Wotobia, přrdnosta, smid, filc, eva41, Vlad IV, ivfg, dragondra, Venda3, dakram1, Fotovoltaika, Zdenička

Odpověď

17.04.2024 14:32:27 - PhDr. Jiří Horák, Ph.D.
Dobrý den,
hrozeb je samozřejmě více, jak sám píšete. Souhlasím, že velkou hrozbou do budoucna pro celou Evropu je muslimská migrace z Blízkého východu a Afriky. Stejně tak je velkým problémem kyberbezpečnost související zejména s Čínou, nicméně podle zprávy bezpečnostních složek jsou aktuálně největší hrozbou právě aktivity Ruské federace, jak na poli tajných služeb, kyberpezpečnosti, šíření dezinformací, tak zejména tím, že Rusové rozpoutali na evropském kontinentu největší válečný konflikt od roku 1945. To, že je nyní Rusko naší největší hrozbou, je nespornou skutečností. K podobným závěrům dochází i naši partneři v Pobaltí a dalších zemích, kde Rusko provádí rozvratnou činnost.