Nečas je nejlepší a Vodrážka má talent, tvrdí Vondra

11.06.2010 9:51 | Zprávy

Alexandr Vondra, který před kongresem ODS lobbuje za zvolení Petra Nečase předsedou strany, tvrdí, že ODS musí být vnitřně jednotná a navenek sympatická.

Nečas je nejlepší a Vodrážka má talent, tvrdí Vondra

Alexandr Vondra vychválil lídra ODS Petra Nečase do nebes. "Petr Nečas je nejlepší. Zná ODS od samotného počátku. Má přůřezovou podporu," řekl Vondra v České televizi. Odmítl tak, že by pro Nečase musel získávat hlasy jednotlivých delegátů.

Připustil ale, že v ODS probíhá před kongresem boj o moc. "Uvidíme na kongresu. Žádná jména říkat nebudu. Cílem kongresu je, aby se ODSka sjednotila a vyšla z kongresu posílena," nenechal se nejprve Vondra dotlačit k tomu, kdo by měl být ve vedení ODS.

Měli by to být ale lidé, kteří podporují Petra Nečase, naznačil možná jména místopředsedů. "ODS musí být dovnitř silná a navenek sympatická," vysvětlil senátor Vondra.

"Neukazuje se, že by ODS byla rozdělená. Centrály by úplně neměly válcovat periferie. Klíčová města Praha, Brno a Ostrava své zastoupení ve vedení mít mají," dodal dále neurčitě ministr zahraničí v první Topolánkově vládě.

Související:
V budoucnu můžu stát v čele ODS, fandí si Drobil
Jihočeský vícehejtman by se mohl stát místopředsedou ODS

Vodrážka je talentovaný a neokoukaný

"David Vodrážka je talentovaný politik, je poměrně nový, měl by být ve vedení," sdělil nakonec kritik Mirka Topolánka alespoň jedno jméno. Vodrážka je v současné době prvním místopředsedou ODS a vedl kandidátku v Praze.

Nečas by měl podle Vondry dostat podporu 80 procent delegátů, aby jeho pozice byla dostatečně silná.

Vondra: Silová ministerstva můsí být spravedlově rozdělena

Senátor opakovaně odmítl, že by se jednalo mezi ODS, TOP 09 a VV o ministerských křeslech. "Jeden neválcuje toho druhého. Musí v koalici být systém vah a protivah. Silová ministerstva musí být rozdělena spravedlivě. Zatím jsme se tak daleko nedostali," zdůraznil Vondra.

Reagoval tak na dotaz, zda bude ODS usilovat o post ministra obrany, pokud Věci veřejné získají ministerstvo vnitra a TOP 09 ministerstvo zahraničí.

Odmítl spekulace, že by část regionů byla proti jeho případné kandidatuře na ministra obrany. "O žádných výtkách jsem neslyšel. Nikdo mi nic neřekl," prohlásil Vondra s tím, že má například ze Středočeského kraje podporu na kandidaturu místopředsedy ODS.

Související:
Delegáti ODS podle nového klíče. Oslabila Praha a Ústí. Bendl posílil
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budou vypínat elektřinu, je si jistý. Pořídil si fotovoltaiku a říká: Zrušte ten Green Deal

4:45 Budou vypínat elektřinu, je si jistý. Pořídil si fotovoltaiku a říká: Zrušte ten Green Deal

Blížící se konec uhelných elektráren v Česku vyvolává nemalé obavy. „Problém je v tom, že cesta do p…