Těhotná šéfka kabinetu ministra Dobeše zkolabovala

26.02.2011 14:26

VÍME PRVNÍ Ředitelka kabinetu ministra školství Josefa Dobeše Jana Machálková odnesla soustředěné mediální útoky svým zdravím. Podle informací ParlamentníchListů.cz od jejího spolupracovníka z ministerstva školství, který chtěl zůstat v anonymitě, je od včerejška v nemocnici s krvácením.

Těhotná šéfka kabinetu ministra Dobeše zkolabovala

Situace je o to vážnější, že Machálková je v současnosti v šestém měsíci těhotenství a mohla by o své dítě i přijít. „Ona ty mediální útoky a tu mediální kampaň opravdu velmi špatně snáší. Je opravdu hrozné, co média dokáží udělat. Tady už jde opravdu o zdraví a život dalšího člověka," řekl ParlamentnímListům.cz spolupracovník Machálkové.

Redakce ParlamentníchListů.cz se obrátila s dotazem na ministra školství Josefa Dobeše, zda ví o hospitalizaci své podřízené. „Nezlobte se, tohle opravdu nemohu komentovat," řekl redakci poněkud zaskočený Dobeš.

Smršť zájmu a stotisícová odměna

Proti Machálkové se strhla medální smršť poté, co se zjistilo, že na konci roku získala stotisícovou odměnu. Tu dostala za to, že ušetřila peníze za mnohamilionové zakázky, které na ministerstvu byly ještě z doby působení Strany zelených.

Podle informací ParlamentníchListů.cz po Zelených údajně zůstalo na ministerstvu mnoho kostlivců ve skříni. Dále se předpokládá, že informace do médií pouští některý z úředníků, kterému nevyhovuje nový styl na ministerstvu školství. Úniky se budou patrně vyšetřovat.

Popularita, která nepotěší

Třicetiletá studentka soukromé vysoké školy Jana Machálková se stala známou před několika týdny. Média psala, že ač prý nesplňuje požadované vzdělání, nastoupila jako šéfka kabinetu ministra - v pořadí už čtvrtá za dobu funkce Josefa Dobeše. Když se v tisku objevila výše její odměny za práci, kritika se významně přiostřila.

Nicméně například ministr dopravy Vít Bárta ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz vysoké odměny pro schopné úředníky, kterým se daří státní finance ušetřit, hájil. Sám je prý dává také.

Čtěte zde: Dobře placený úředník nakope kmotrům zadek, hájí Bárta Dobeše

Aby toho nebylo málo, média spekulovala, že Machálkové se seminární prací pomáhal samotný ministr, jež jí poté, co práci emailem odeslal, informoval, že si ji musí ještě doupravit, neb ji psal opilý (po silvestrovské noci). MF Dnes neváhala publikovat i soukromou korespondenci tohoto typu. 

I samotná Machálková se však hájila tím, že vše jsou útoky lidí, kterým ona za dobu svého působení ve funkci zarhla nějaké nepravosti či je dokonce nechala propustit. "Může jít o pomstu od lidí, kteří mě mohli začít nenávidět, protože jim byl překaženy jejich aktivity, z kterých úžasně profitovali. Ušetřila jsem ministerstvu několik milionů, proto se domnívám, že jsem dostala tak vysokou odměnu," uvedla v rozhovoru pro iDnes.

Čtěte také:
Ty musíš být úplnej de..., řval prý John na ministra Dobeše
Palba na Dobeše: Už i komentářem 
Fackovaný Dobeš tuší, kdo na něj donáší. Zhrzených je dost
Šéf kabinetu má hledat nášlapné miny. Za královské odměny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…