Lže Lang z BIS i Topolánek. Exšéf tajné služby popsal předávku odposlechů

31.03.2012 6:36 | Zprávy

Případ odposlechů exprimátora Pavla Béma a lobbisty Romana Janouška svým významem nahlodává důvěru společnosti ve státem řízené instituce. Zpochybněn je až do vyjasnění jak ředitel Bezpečnostní informační služby Jiří Lang, tak někdejší premiér Mirek Topolánek. Mezi těmito pány se totiž ztratila informace, která nyní, po medializování, ukazuje veřejnosti skutečný vliv byznysu na rozhodování pražského magistrátu za vedení Pavla Béma.

Lže Lang z BIS i Topolánek. Exšéf tajné služby popsal předávku odposlechů
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Jednání sněmovní komise pro kontrolu BIS je v současnou chvíli odročeno do té doby, než se vyřeší otázka přítomnosti poslance Věcí veřejných a někdejšího zaměstnance agentury ABL Davida Kádnera na dalším jednání. Toho totiž kritizuje opoziční ČSSD za to, že pracoval v minulosti pro ABL.

Klíčoví aktéři Topolánek i Lang se zakopali v pozicích. Expremiér sveřepě hájí svou, když tvrdí, že nic od  kontrarozvědky nedostal. „Z BIS ani náhodou. Ale takové to – jedna paní povídala – to jsme věděli všichni,“ uvedl ve středu Topolánek. Jiří Lang po předčasném ukončení jednání komise sice novinářům řekl, že by byl blázen, kdyby si nechal takovouto informaci pro sebe, ale co komu a především jak sdělil, nevysvětlil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…