Vidím i Tejc s piráty na jedné lodi. Svorně odmítají Velkého Bratra. A co vy?

28.07.2012 22:30 | Zprávy

UVNITŘ FOTOGALERIE V sobotu ve 14 hodin se před Úřadem na ochranu osobních údajů v Praze 7 uskutečnila protestní demonstrace proti evropskému projektu INDECT. Ten má podle jedněch přinést zvýšení bezpečnosti, podle řady médií a organizací, jako je světová pirátská strana, jde o brutální porušování soukromí.

Vidím i Tejc s piráty na jedné lodi. Svorně odmítají Velkého Bratra. A co vy?
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Tématem happeningu byl protest proti proti plošnému sledování obyvatelstva - INDECT.

Akce STOP INDECT je celoevropský protest. V Praze začal ve 14 hodin, po něm následoval protestní průvod, který vyrazil od Úřadu pro ochranu osobních údajů (Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7) a přesunul se do holešovického klubu Cross. Tam byl od 15 hodin bezplatné promítán film Minority Report. Další protest v ČR je ohlášen v Plzni na Náměstí republiky, rovněž od 14:00.

V překvapivě vzácné shodě se proti tomuto projektu staví jak poslanec ODS Jan Vidím, tak i předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc. Ani jeden z nich si nepřeje pod rouškou tohoto systému instalaci onoho pověstného „Velkého Bratra“ v České republice.

Nikdy bych nevěřil, že někdy budu s piráty na jedné lodi. Ale stalo se

Víte, je to paradoxní, že se poprvé na něčem shodnu se světovými piráty, ale je to tak,“ řekl pro Parlamentnilisty.cz poslanec Jan Vidím (ODS) člen sněmovního Výboru pro bezpečnost. „Je to šmírování přesně ve stylu onoho známého Velkého Bratra,“ dodal. „Nikdy bych nevěřil, že se se světovými piráty ocitnu na jedné lodi pod vlajkou s lebkou a zkříženými hnáty,“ směje se poslanec. Demonstrovat prý sice nepůjde, ale tentokrát jejich myšlenku zcela podporuje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

4:44 Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

V Praze má vyrůst unikátní hudební komplex. Navrhovaná budova Vltavské filharmonie by mohla hlavnímu…