Hospodský se těší na kompenzace 285.620 korun měsíčně. „Je to super, nemusím se ani zvednout od televize, jen tak dál,“ vzkazuje Čechům

17.01.2021 5:00 | Zprávy

ParlamentníListy.cz vydaly v sobotu materiál, v němž jsme popsali plánovanou výši dotací do lyžařských areálů na našem území. Jejich majitelé se mohou těšit, že v případě úspěšného zúřadování obdrží podporu až 20 milionů korun. V této souvislosti nás oslovil jeden z hospodských, který bez problémů vylíčil svůj příběh, nebál se dodat i konkrétní čísla. Chtěl jediné, nespecifikovat místo svého podnikání. To prý kvůli případné kontrole finančního úřadu, s níž má údajně neblahou zkušenost.

Hospodský se těší na kompenzace 285.620 korun měsíčně. „Je to super, nemusím se ani zvednout od televize, jen tak dál,“ vzkazuje Čechům
Foto: Hans Štembera
Popisek: V důsledku zpřísnění protipandemických opatření smějí hospody a restaurace prodávat jídlo a nápojepouze z okýnka. Konzumace alkoholických nápojů je na veřejných prostranstvích zakázána

„Mám se dobře, jsem zdravej, jsem rád. Navíc nejsem určitě v první řadě mezi demonstranty, protože to nepotřebuji. Dostanu veškeré možné dotace a podporu. Na sebe, nájemné, na lidi, na kuchaře, obsluhu, dostávám kompenzace, prostě všechno, co Babiš rozdává, jsem rád, dělá to přesně 285.620 korun za kalendářní měsíc," svěřil se dotyčný respondent ParlamentnímListům.cz.

„Jestli někdo tvrdí, že je na tom škodnej, pak za to můžou leda ty extra vysoký nájmy v Praze, za který se platí úředníkům, abyste se do těch prostor vůbec dostali, hlavně na Praze 1 a na magistrátu, tam to je vyhlášený šmé," dodává.

Nechme tato slova o možné korupci stranou. Jsou neprůkazná. Co ale redakci zajímalo ještě víc, byla výše kompenzací, které má zmíněný podnikatel dostat. „Výpis z účtů posílat nebudu, ale nemám důvod lhát. Chci jen takhle reagovat na toho chudáka, co byl někde demonstrovat. Pokud byl, dělá v pohostinství a nemá peníze, tak je blbej, má blbý účetní, kteří mu neporadili, jak nastavit ruku, když stát rozdává, to mu chci vzkázat," uzavřel.

ParlamentníListy.cz proto rozhodly ověřit, jestli je opravdu možné, aby stovky tisíc přistávaly na účtech podnikatelů, jejichž živnost vláda a koronavirus zastavily. Hlavním nástrojem se v tomto případě stala oficiální kalkulačka pro výpočet kompenzací na stránkách Havlíčkova resortu průmyslu a obchodu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spotřeboval polovinu, zaplatil víc. „Zlevňování“ energie doložené fakturami

4:44 Spotřeboval polovinu, zaplatil víc. „Zlevňování“ energie doložené fakturami

Přelom dubna a května je obdobím, kdy většina lidí dostává vyúčtování za energie a služby spojené s …