Bezpečnostní rada státu se zabývala aktuální bezpečností situací v ČR

22.02.2021 12:43

Bezpečnostní rada státu se na jednání v pondělí 22. února 2021 věnovala aktuální problematice Severoatlantické aliance a Evropské unie v bezpečnostní oblasti včetně aktuální bezpečnostní situace v České republice.

Bezpečnostní rada státu se zabývala aktuální bezpečností situací v ČR
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Před Úřadem vlády České republiky

Bezpečnostní rada státu vzala na vědomí Národní strategii pro čelení hybridnímu působení, Bezpečnostní hrozby a rizika pro Českou republiku ve střednědobém horizontu a dále Návrhy variant posuzování a omezování rizik spojených s dodavateli 5G sítí.

Souhlasila s Programem bezpečnostního výzkumu pro potřeby státu 2022–2027 (SecPro) a Návrhem na poskytnutí záruky vládou České republiky pro Evropskou komisi ve smyslu nařízení EU 2018/1092 s cílem umožnit společnosti General Electric Aviation Czech s. r. o. účast v programu EDIDP s ohledem na plnění kritérií pro udělení výjimky společnostem ve vlastnictví subjektů mimo EU.

Bezpečnostní rada státu se rovněž zabývala aktuálními otázkami spojenými s řešením situace epidemie onemocnění covid-19.

Pro informaci byly na program jednání předloženy Zpráva o naplňování Koncepce rozvoje Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost v roce 2020, Průběžná zpráva o stavu systému podpory bezpečnostního výzkumu, Informace o platnosti vyhlášeného I. stupně bezpečnostní ochrany vymezených objektů státní správy na území České republiky a Informace o využití objektů a ploch Ředitelství silnic a dálnic a Celní správy ČR ze strany Policie ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…