ČEZ Jizerská 50 v oranžových barvách

05.01.2015 12:59 | Zprávy

Již následující víkend přivítá Jizerská magistrála jednu z nejtradičnějších sportovních akcí v České republice, 48. ročník ČEZ Jizerská 50. Během posledních čtyř let se v běžeckých stopách vystřídalo na 25 tisíc amatérských a profesionálních lyžařů. Generálním partnerem závodu je Skupina ČEZ.

ČEZ Jizerská 50 v oranžových barvách
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Jizerskou 50 vnímáme jako tradiční a profesionálně připravovanou akci, která je svou atmosférou tou pravou zimní oslavou jedinečné energie na našich horách. Těšíme se na výkony ve všech běžeckých kategoriích,“ říká Michaela Žemličková ze Skupiny ČEZ.

Víkend ČEZ Jizerské 50 se uskuteční v termínu 9. – 11. ledna 2015. Ale již v úterý 30. prosince si mohli první závodníci vyzkoušet trať.  Na trase Jizerské 50 se uskutečnil tradiční ČEZ Bedřichovský Night Light Maraton, který se jel v noci za svitu čelovek. O závody je obrovský zájem, což potvrzuje fakt, že na hlavní padesátikilometrovou distanci zbývá posledních 150 čísel.

Pro účastníky je připraven i bohatý doprovodný program. Slavnostní zahájení odstartuje v pátek večer ohňostrojem, v sobotu pak probíhá závod na 25 km klasickým stylem. Sobotní večer všem účastníkům i divákům zpestří ČEZ Energy Fest, na kterém vystoupí například kapela Horkýže Slíže. Začátek je od 19.00 hodin na nám. dr. E. Beneše v Liberci a akce je zcela zdarma.

V neděli 11. ledna pak z lyžařského stadionu Bedřichov odstartuje hlavní závod ČEZ Jizerská 50. Ani zde nebudou znovu chybět velká jména světového lyžování, která do Jizerských hor jezdí v posledních letech pravidelně zejména díky zařazení ČEZ Jizerské 50 do rodiny významných mezinárodních seriálů. Na start se tak postaví například elitní běžci Anders Aukland, Joergen Aukland (oba Norsko), Oskar Svärd (Švédsko), z domácích pak Stanislav Řezáč a Lukáš Bauer.  Na členitou trasu mezi Bedřichovem a Jizerkou se vydá i handicapovaný Honza Tománek, kterého na vozík připoutala v patnácti letech srážka s automobilem. Český reprezentant v hand-cyclingu vyslyšel výzvu pořadatelů a ČEZ Jizerskou 50 absolvuje na monoski.

Skupina ČEZ přiveze do Jizerek na celý víkend také Energy zónu, ve které se všichni mohou zahřát jednak teplým čajem, ale také postát u plynových hořáků, zahrát si hry wii popřípadě dobít baterky energy drinkem. Zároveň se návštěvníci mohou zúčastnit Oranžového čtyřboje o dětská horská kola a outdoorové oblečení. Připravena je také fotosoutěž o další hodnotné ceny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

20:11 ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

Přesně 14 610 návštěvníků zavítalo o prázdninách do Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Je to o t…