Celní správa: Celníci kontrolují v terénu i nedoplatky

05.03.2021 10:54

Celní správa ČR v rámci kontrolní činnosti svých hlídek dohledu také prověřuje, zda kontrolovaná osoba nemá daňový nedoplatek, u kterého již uplynula splatnost platební povinnosti.

Celní správa: Celníci kontrolují v terénu i nedoplatky
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Jedná se nejen o dluhy z daní, kde je správcem ona sama (např. CLO, SPD, DPH), ale také o dluhy za odvody, poplatky a pokuty uložené jinými správními orgány jako např. Policí ČR, Oblastními inspektoráty práce, Státní veterinární správou, Českou inspekcí životního prostředí atd.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

Dluhy fyzických osob či daňového subjektu celníci zjistí přímo v terénu při silničních kontrolách nebo kontrolách provozoven pomocí elektronické centrální evidence veškerých přeplatků, pohledávek a nedoplatků. Prověřit lze jak občany ČR a právnické osoby, tak i cizince. Pokud hlídka zjistí u kontrolované osoby nedoplatek, upozorní ji na tuto skutečnost a zároveň ji poučí o možných následcích pro případ neuhrazení dluhu. Dlužník má možnost nápravu sjednat hned na místě, úhradou dlužné částky hotově nebo bezhotovostně prostřednictvím platebního terminálu.

Pokud tuto možnost nevyužije, obdrží složenku s potřebnými informacemi pro úhradu a je upozorněn na zákonem stanovenou možnost nedoplatek vymáhat exekučně.

Letos během prvních dvou měsíců prověřily hlídky mobilního dohledu a dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Ústecký kraj přímo v terénu za pomoci aplikace CEPAN stovky osob, z nichž 145 bylo evidováno, coby dlužníci. Celníci od nich na místě vybrali téměř 50 tisíc korun.

V loňském roce činila dlužná částka, která byla ústeckými celníky od kontrolovaných osob na místě vybrána, rovných 153 tisíc korun. Z této částky bylo 88 500 korun vybráno v hotovosti a 64.500 korun bylo uhrazeno přes platební terminál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.