Pokrmy se připravovaly v zázemí restaurace v bunkru pod brněnským Špilberkem, michelinskému kuchaři pomáhali v kuchyni také čtyři kuchaři, kteří v době nouzového stavu nemají práci, a jejich sociální situace není jednoduchá.
Nápad odměnit zdravotníky a zároveň podpořit lidi bez práce dostal spolek AMERFO, který provozuje v Brně zážitkovou expozici v bunkru pod Špilberkem a sociální podnik Franz Kafka Špitál, kde zaměstnává osoby s hendikepem. Impulsem byla nešťastná událost, která otřásla nejen celým spolkem, proto se rozhodli dát lidem, kteří nemohou pracovat naději a možnost si přivydělat.
Šéfkuchař Marcel Ihnačák, který je členem správní rady spolku, proto společně s kuchaři z bunkru připravil jídlo pro covidové jednotky. "Chceme podpořit zdravotníky, poděkovat jim a vyzvat všechny, aby vydrželi dodržovat opatření i přes Velikonoce, aby počty nakažených nezačaly zase stoupat," řekl šéfkuchař.
Pro zdravotníky to bylo v zajeté rutině zpestření dne. "Je to něco nestandardního, a kor v takovém množství a tak vynikajíci kvalitě. Určitě to zvedne náladu, je to takový příjmený bod dne," říká jedna ze zdravotnic, která si na meníčku od šéfkuchaře pochutnala.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva