Jihočeský kraj: Veřejná autobusová doprava přechází na běžný provoz

10.04.2021 18:33

Na běžný provoz přechází veřejná doprava v Jihočeském kraji. Fungovat tak začnou i tzv. školní spoje. Rozhodl o tom krizový štáb kraje v čele s hejtmanem Martinem Kubou.

Jihočeský kraj: Veřejná autobusová doprava přechází na běžný provoz
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Důvodem k návratu do běžného režimu je postupné rozvolňování opatření, které schválila Vláda ČR. Do mateřských škol se vracejí předškoláci, do základních škol nastoupí rotačně žáci prvního stupně a končí i zákaz nočního vycházení. I tak samozřejmě stále platí, že cestující musejí dodržovat hygienická opatření.

Změna jízdních řádů vstupuje v platnost 12. dubna.

Krizový štáb dále projednal distribuci roušek ze státních hmotných rezerv do škol v regionu. Ta bude probíhat v úterý 13. dubna. Do mateřských, základních i středních škol tak poputuje celkem 763 200 kusů ochranných pomůcek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…