MHMP: Hlavní město otevírá v Praze 9 nové kontaktní místo pro podporu bydlení

07.04.2024 7:44 | Tisková zpráva

V rámci rozšiřování sítě kontaktních míst pro bydlení otevírá Magistrát hlavního města Prahy ve spolupráci s městskou částí Praha 9 novou kancelář určenou pro poskytování informací a podpory v oblasti bydlení. Tato iniciativa je součástí projektu Zabydlování a podpora v bydlení domácností a kontaktní místa pro bydlení, který je financován z Evropského sociálního fondu a má za cíl poskytnout komplexní služby osobám v bytové nouzi, ohroženým ztrátou bydlení nebo těm, kdo řeší problémy se stávajícím bydlením.

MHMP: Hlavní město otevírá v Praze 9 nové kontaktní místo pro podporu bydlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

„Otevření kontaktního místa v Praze 9 je dalším krokem ke zpřístupnění podpory Pražanům, kteří potřebují poradit s otázkami bydlení. Toto nové místo nám umožní rychleji reagovat na individuální potřeby lidí a nabídnout jim řešení na míru. Ať už se jedná o pomoc při vyhledávání vhodného bydlení, poradenství v oblasti dluhů, či jiné sociální oblasti,“ říká Alexandra Udženija, náměstkyně primátora hlavního města Prahy pro oblast sociálních věcí, bydlení a zdravotnictví.

Nové kontaktní místo nabídne širokou škálu služeb, od informací o možnostech získání bydlení na území Prahy 9, přes podporu a poradenství pro osoby v bytové nouzi nebo ohrožené ztrátou bydlení až po zprostředkování pomoci při řešení stížností a návrhů stávajících nájemníků v sociálních bytech. Služba je dostupná všem občanům, kteří hledají řešení svých bytových problémů, a to zdarma.

Tomáš Portlík, starosta Prahy 9, dodává: „Jsme hrdí, že se Praha 9 stává součástí tohoto významného projektu. Nové kontaktní místo pro bydlení představuje významný přínos pro naše občany, kteří nyní získají přímý přístup k odbornému poradenství a podpoře v bytové oblasti přímo ve své městské části.“

Praha 9 se tak připojuje do projektu k centrální pobočce v budově pražského magistrátu v Jungmannově ulici a již zapojeným městským částem Praha 1, Praha 3, Praha 5 a Praha 14. V následujících dnech plánuje hlavní město otevřít další kontaktní místo v Praze 8. Tím se rozšíří síť podpory dostupné pro občany hlavního města v oblasti bydlení ještě více.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…