Nadace ČEZ: Hasiči z Rokytna si pořídili nové vybavení

11.03.2021 22:57

Východočeská obec Rokytno s pomocí Nadace ČEZ vybavila svou jednotku sboru dobrovolných hasičů novým potřebným vybavením. Z daru od Nadace ČEZ pořídila lékařský batoh a osvětlovací techniku. Nadace ČEZ na vybavení přispěla částkou 27 719 korun. Zbylou část uhradila obec ze svého rozpočtu.

Nadace ČEZ: Hasiči z Rokytna si pořídili nové vybavení
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Rokytenští hasiči vyjíždějí nejen k požárům, ale i k dalším mimořádným událostem. Pomáhají odstranit popadané stromy, likvidují obtížný a nebezpečný hmyz, pomáhají při čerpání vody při povodních a jsou prostě tam, kde je jejich pomoc potřeba. Dobrovolní hasiči jsou pro obec velmi důležití. Ke svým zásahům potřebují i kvalitní a specifické vybavení. Z příspěvku od Nadace ČEZ tak pořídili lékařský batoh, svítilny a osvětlovací soupravu, polohovací pás a pevnou páteřní desku.

Nadace ČEZ hasičům přispěla v rámci grantového řízení Podpora regionů. Vybavení jednotce opravdu chybělo. Jeho pořízením se zkvalitní zásahy jednotky nejen v noci, kdy hasiči budou moci dobře osvětlit místo zásahu. Ale lékařské vybavení pomůže i v případě, že dojde ke zranění nebo úrazu. Jen v loňském roce jednotka vyjížděla ke 12 zásahům.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

„Dar od Nadace ČEZ nám pomůže zkvalitnit nejen zásahy, ale i pomoc, pokud dojde ke zranění a než dorazí lékařská záchranná služba. Jsme zvyklí zasahovat u mimořádných událostí, a víme, jak je důležitá rychlá a kvalitní pomoc. Jsme za příspěvek od Nadace moc rádi. Naše jednotka má 20 členů a zasahuje nejen v naší obci, ale i v okolních obcích,“ upřesňuje činnost jednotky sboru dobrovolných hasičů Rokytno starostka obce Rokytno Petra Vrbatová.

Nadace ČEZ jednotky dobrovolných i profesionálních hasičů podporuje pravidelně. Uvědomujeme si prospěšnost a pomoc jednotek sborů dobrovolných hasičů nejen při požárech, povodních, nehodách, ale rovněž při dalších mimořádných událostech. Vždyť v nezáviděníhodné situaci se může ocitnout každý z nás a bude vděčný za pomoc.

Sbor dobrovolných hasičů Rokytno oslaví v příštím roce 140 let od svého založení. K technickému vybavení sboru patří vozidlo Avia A 30. A historii připomíná funkční Praga RN a čtyřkolová hasičská stříkačka z roku 1882, které se účastní pouze různých oslav. A dobrovolníci nejen pomáhají, ale starají se i o kulturní život obce – pořádají hasičské bály, a také vychovávají své nástupce. V obci funguje sbor malých hasičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …