Pivovar chce slavnostní okamžik oslavit s fanoušky a příznivci piva Zubr prostřednictvím společného setkání v prostorách pivovaru a zahájit tak novou tradici pivovarských slavností. Brány se pro všechny zájemce otevřou již v 15:30 hodin. Vstup na narozeninovou slavnost bude bezplatný.
Akce bude slavnostně zahájena v 16:00 hodin, kdy ředitel pivovaru Tomáš Pluháček a sládková pivovaru Nataša Rousková společně narazí soudek májového speciálu Zubr Extra hořký a pronesou narozeninový přípitek, kterým symbolicky otevřou letošní pivovarskou sezónu. „Narozeniny Zubra jsou významnou událostí pro náš pivovar i celé město Přerov. Proto je chceme slavit společně se všemi, kdo mají naše pivo rádi, a zahájit tak novou tradici oslav v našem pivovaru,“ říká Tomáš Pluháček.
Podle Pluháčka mají oslavy i širší význam. „Chtěli bychom pivovar více zpřístupnit veřejnosti. Již loňský Zubrfest, který byl vůbec první akcí tohoto druhu pořádanou v našich venkovních prostorách, přivítala veřejnost s velkým nadšením. Věříme proto, že se i naše narozeninové pivní slavnosti stanou pro všechny příznivce piva Zubr stejnou kultovní akcí jako Zubrfest, který se i letos bude konat v prostorách pivovaru,“ dodává.
Účastníci akce se mohou těšit na ochutnávku několika druhů piv. Některá z nich budou vedena „pivovodem“, tzn., že pivo bude na pípu dopraveno rovnou z tanků v ležáckém sklepě a zákazník tak bude mít možnost ochutnat nefiltrované a nepasterizované pivo přímo z výroby. Čepovat se bude celkem 5 druhů piv: Zubr Gold, kvasnicový ležák Zubr Premium, pivní speciál Zubr Extra hořký 12,5°, nealkoholické pivo Zubr Free, ochucené pivo Zubr yuzu&limeta. Ochutnat bude možné i loňskou novinku Zubr Cider mix v plechovce. Všechna piva budou za jednotnou cenu 20 Kč.
Během odpoledne vystoupí hudební skupiny z přerovského regionu - Arrhythmia, Tchoři, Cookies, Ginger, D.U.B. music a Forum, připraveny budou rovněž zábavné soutěžní akce s pivní tématikou (např. tower building – stavění věže z pivních beden).
Výroba piva má v Přerově bohatou historii. Počátky pivovarnictví v Přerově totiž sahají až do 13. století, kdy bylo městu uděleno právo vařit pivo. V pivovaru na dodržování tradičních postupů výroby dohlíží sládková s týmem odborníků. Přísně sledují jednotlivé fáze výroby piva od výběru a přípravy surovin až po dozrávání piva v ležáckých sklepích. Zubr má dokonce svoji produkci pivovarských kvasnic, které pocházejí z vlastního kvasničného kmene, speciálně určeného pro spodní kvašení piva.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva