Technologie hlavního města Prahy letos rozsvítila přes jedenáct set dekorů a ozdobila více než třicet vánočních stromů

17.12.2020 20:29

O prvním adventním víkendu na konci listopadu se v hlavním městě rozsvítily tisíce vánočních dekorací na stožárech veřejného osvětlení, světelná výzdoba v parcích a na náměstích.

Technologie hlavního města Prahy letos rozsvítila přes jedenáct set dekorů a ozdobila více než třicet vánočních stromů
Foto: thmp.cz
Popisek: Technologie hlavního města Prahy - logo

Spolu s nimi se postupně začaly rozsvěcet i vánoční stromy napříč celou Prahou. Těch letos městská společnost Technologie hlavního města Prahy („THMP“) ozdobila rovných jednatřicet. Z nich nejznámější byl ten na Staroměstském náměstí a mezi posledními se rozsvítil vánoční strom na Mariánském náměstí před pražským magistrátem.

Oslavy Vánoc v hlavním městě probíhají letos z důvodu vládních opatření v omezené podobě. Podle radního MHMP Jana Chabra od nich ale pražský magistrát nechtěl upustit úplně. „Advent patří k nejkrásnějším obdobím roku. Města jsou vyzdobena tisíci světly, všude panuje slavnostní a přátelská atmosféra. O to bychom Pražany nechtěli připravit, a proto jsme město i letos vyzdobili světelnými dekoracemi a desítkami vánočních stromů,“ uvedl radní a doplnil, že městská společnost THMP letos v různých částech Prahy ozdobila dvanáct velkých a devatenáct menších vánočních stromů.

Světelné dekorace na stožárech veřejného osvětlení jsou už pro adventní atmosféru v Praze nedílnou součástí. „Naše společnost jich letos instalovala okolo jedenácti set. Výzdobu zajišťovali pracovníci dvou výjezdových středisek s využitím výškové techniky a práce probíhaly převážně v druhé polovině listopadu a počátkem prosince. Stožáry jsme vyzdobili celkem čtyřmi sty světelnými vločkami, dvěma sty třiceti zvonky, dvěma sty hvězdami a šedesáti ozdobami ve tvaru komety nebo svíčky,“ upřesnil Tomáš Novotný, místopředseda představenstva městské společnosti THMP, která pro město už třetím rokem spravuje největší síť veřejného osvětlení v republice. „Dalších zhruba dvě stě ozdob má pak podobu nejrůznějších řetězů a světelných záclon,“ dodal.

Kromě stožárů veřejného osvětlení letos společnost THMP ozdobila i vánoční stromy a instalovala v ulicích několik světelných prvků. „Asi nejefektnější je výzdoba v Praze Čakovicích. Tam jsme kromě ozdob na veřejném osvětlení rozsvítili i šest vánočních stromů a na Náměstí 25. března září volně stojící 3D světelné prvky. Najdete tam světelnou uličku s lavičkou, dvě metr a půl velké vánoční koule a model anděla. Pokud byste ani tady nenasáli vánoční atmosféru, pak už nikde,“ popsal s nadsázkou Tomáš Novotný a doplnil, že z vánočních stromů se letos společnost postarala například o ten v Tupolevově ulici v Letňanech, v Trojské ulici v Troji, v ulici Národních hrdinů v Dolních Počernicích  nebo na Mariánském náměstí na Starém městě. „Logisticky nejnáročnější byl pro nás ale strom na Staroměstském náměstí. U toho jsme letos zajišťovali kácení, převoz i jeho instalaci a zdobení,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…