Mali sme hovno. Teraz ho máme aj s DPH. Facebook nezná hranic

04.06.2011 22:31 | Zprávy

Korupce a sjednocená sazba DPH. To lidi trápí. Alespoň na Facebooku. Časté odkazy a citace si přitom vysloužila facebooková skupina ze Slovenska. Její název? Za totalizmu sma mali hovno. Teraz ho máme aj s DPH.

Mali sme hovno. Teraz ho máme aj s DPH. Facebook nezná hranic

S facebookáři více než sjednocení sazby DPH u potravin pohnulo plánované zrušení spodní sazby DPH pro knihy. Na 22. června přitom Svaz českých knihkupců a nakladatelů (SČKN) plánuje demonstraci na Staroměstském náměstí. Demonstrace nese název „Nezdaňujte čtení, nezdaňujte informace!"

Vladimír Pistorius, předseda SČKN přitom varuje: „Existuje tu nebezpečí zásadního omezení knižní produkce. Nebezpečí ohrožující rozvoj vzdělanosti a konkurenceschopnosti celé společnosti."

Psali jsme:
Bezmocný radí zoufalým: Kupte si na krk provaz, než ho Kalousek zdraží
Krampol: Mám malý důchod. Kdybych nedělal, skončím pod mostem
Čáry máry s DPH, směje se vládě levicový Keller

PETICE Proti zvyšování DPH

Sledujeme téma DPH
Sledujeme téma Vládní krize


Protikorupční manifest frčí mezi známými osobnostmi

Facebooková skupina Veřejnost proti korupci se naopak místo demonstrací spoléhá na signatáře manifestu. Navrhuje 15 protikorupčních zákonů, které chce prosadit. Stránky spolupracují jak s iniciativou Vyměňte politiky, která se před posledními volbami do Sněmovny proslavila vybízením k volbě menších stran, tak i s iniciativou ProAlt, která je naopak známá jako kritický pól k reformám současné vlády.

Protikorupční manifest již podepsaly i známé osobnosti. Mezi nimi například režisér Fero Fenič, teolog Tomáš Halík, politolog Jiří Pehe a z politiků předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Psali jsme:
Pehe: Musíme něco udělat. Jinak lidé začnou demolovat
 Po komunismu je na čase svrhnout korupční režim. Podepsal i Pehe
Celý text manifestu ZDE

Demonstrovat za Španělsko? Ne. Za sebe

Svého odkazu se jak na stránkách boje proti korupci, tak i na stránkách brojících proti zvyšování DPH u potravin i knih dočkala demonstrace plánovaná na sobotu 4. 6. od 18 hodin na Václavském náměstí. Pod názvem „Skutečná demokracie teď!" (v originále Real Democracy Now!) se skrývá protest pořádaný napříč evropskými státy.

Nejrozsáhlejší protesty se očekávají ve Španělsku, kde již 14 dnů panují nepokoje. A tak se jeden z facebookářů na stránkách události ptá: „Můžu se zeptat proč bychom měli v ČR demonstrovat za demokracii ve Španělsku?"

A odpověď jaké se dočkal? „To není demonstrace za Španělsko, to je naše demonstrace. Španělsko jen poukázalo na tu silu, která v nás lidech je, když se spojíme. To jestli jste spokojený s touhle demokracií už je jen na Vás, já nejsem a proto jdu do toho," píše facebookář odhodlaný demonstrovat.

Odhodláno k protestům je i patnáct tisíc účastníku skupiny „Za totalismu sma mali hovno. Teraz ho máme aj s DPH". Alespoň podle Facebooku se tak zdá, že evropské politiky čeká horké léto.

VYBÍRÁME Z VÝZKUMŮ:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Matěj Pálka

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…