„Budeme to tvrdě trestat.“ Rakušan varoval povodňové dobrodruhy

15.09.2024 12:28 | Monitoring

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělní Partii na CNN Prima News žádal spoluobčany, aby opravdu naslouchali hasičům. A těm lidem, kteří budou chtít v zatopených oblastech ulovit nějakou senzaci či se budou chtít projet v povodňové oblasti na kajaku, vzkázal, že dostanou tvrdý trest. První místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček promluvil o stamilionech korun pro občany. Předsedkyně Sněmovny Pekarová Adamová řekla, že lidské životy nadále budou chráněny.

„Budeme to tvrdě trestat.“ Rakušan varoval povodňové dobrodruhy
Foto: Screen: CNN Prima NEWS
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan v pořadu Partie.

Pekarová Adamová a Havlíček se shodli, že Česko od povodní v roce 2002 investovalo desítky miliard korun do protipovodňových opatření. Čas se investoval také do nácviku toho, jak postupovat v takovýchto krizových situacích, jaké zažíváme dnes.

Do vysílání vstoupil také ministr vnitra Vít Rakušan (STAN): „Já velmi prosím, žádám, nehrozím nějakými sankcemi, i když ty také mohou být vysoké, opravdu prosím, aby tam, kde byly evakuace nařízeny, tak aby lidé uposlechli,“ zdůraznil ministr vnitra. „A pokud někdo vyjede na kánoi nebo na paddleboardu v zátopové oblasti, tak to bude policie řešit velmi přísně. Na horní hranici trestu,“ varoval všechny Rakušan.

Spoluobčany ujistil, že tam, kde dojde k nařízené evakuaci, policie oblast ohlídá, aby tam nedocházelo ke krádežím a tak podobně.

Nakonec poděkoval ještě jednou. „Díky za pozvání a společně to zvládneme,“ zdůraznil.

Jak premiér Fiala, tak ministr Rakušan i Pekarová Adamová a Karel Havlíček se ve studiu shodli, že je třeba vyčkat s tím, jak organizovat volby do zastupitelstev krajů a do Senátu Parlamentu ČR. A pokud to bude jen trochu možné, volby by se konat měly.

„Každý stomilion či jedna miliarda by byla dobrá na něco jiného, na pomoc postiženým rodinám,“ zdůrazňoval před kamerami Havlíček. A jedním dechem dodal, že by volby měly proběhnout na celém území republiky najednou.

Pekarová Adamová potvrdila, že TOP 09 v pátek kvůli povodním zastavila kampaň, neboť si je vědoma toho, že celá republika má jiné starosti.

Havlíček se přidal. „Musím říci, že jsme přerušili i tvrdé politické střety na sociálních sítích. My bychom mohli popíchnout vládu, stejně jako by oni mohli popíchnout nás za věci v minulosti, ale nebylo by to správné. Já jsem rád, že se většina společnosti chová odpovědně.“

Hosté se shodli i na tom, že některá protipovodňová opatření se nepodařilo zrealizovat kvůli obstrukcím aktivistů, případně kvůli odporu některých místních občanů. „A bohužel je paradoxní, že ti, kteří bývali proti, tak dnes jsou jako první na ráně,“ zaznělo.

Havlíček děkoval i svém stranickému kolegovi Richardu Brabcovi za to, že jako ministr životního prostředí nechal investoval nemalé peníze do hydrometeorologické služby a díky tomu byla celá republika varována před blížící se vodní hrozbou s relativně velkým předstihem. „Toto si z těch předchozích povodní takto nepamatujeme,“ připomněl Havlíček.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rakušane, a kdo bude trestat, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenovasova , 15.09.2024 16:16:24
politické podvodníky, kteří se nám tady rozmnožili ?

|  7 |  0

Další články z rubriky

Nechci, aby mě zastřelil černoch. Slovo „rasista“ je zbraň. Student napsal černé na bílém

18:55 Nechci, aby mě zastřelil černoch. Slovo „rasista“ je zbraň. Student napsal černé na bílém

V některých amerických městech dlouhodobě bují černošská kriminalita, jež se dotýká celé tamní spole…