„Foltýn pohrdá většinou společnosti.“ Zeman znovu zasáhl. A to nebylo vše

06.09.2024 20:15 | Monitoring

Prezident Miloš Zeman byl hostem XTV. Rozpitval návrh státního rozpočtu i možnost, kdy skončí válka na Ukrajině. „Pozitivní také je, že se sebraly peníze naprosto neschopnému ministru pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi, který tvrdí, že mu chybí sedm miliard na bytovou výstavbu, a přitom svojí digitalizací stavebního řízení způsobil daleko vyšší národohospodářské škody,“ zmínil jeden pozitivní efekt jinak špatného návrhu rozpočtu.

„Foltýn pohrdá většinou společnosti.“ Zeman znovu zasáhl. A to nebylo vše
Foto: XTV
Popisek: Bývalý prezident Miloš Zeman

A hned v úvodu zazněla zásadní otázka. Dotaz na vzájemné vztahy mezi Českou a Slovenskou republikou. Jsou naše vzájemné vztahy ještě důležité? „Pro někoho ano, včetně mě, pro někoho, například pro našeho premiéra, ne, protože jinak by nerušil společné jednání vlád,“ zkonstatoval pro XTV Miloš Zeman, který se čerstvě vrátil za Slovenska, kde trávil dovolenou a setkal se s mnoha vlivnými lidmi našich východních bratří.

Jsou vztahy mezi oběma republikami poškozené? „Zcela určitě ano, právě rozhodnutím Petra Fialy. A mám dojem, že po našich parlamentních volbách se vztahy mohou zlepšit,“ řekl Miloš Zeman a naznačil tím, že současná garnitura v čele České republiky půjde od válu.

Moderátor Veselý přehodil v rozhovoru výhybku a zeptal se na návrh státního rozpočtu, který vyšel z pera nynější vlády. Je naplánovaný dluh 230 miliard únosný, nebo je to příliš? „Jen dluhová služba, za kumulovaný státní dluh, je dnes přesně 100 miliard korun… To je polovina investičních nákladů na Dukovany, abychom to s něčím srovnali,“ vypočetl Zeman a dodal, že tu sumu na obsluhu státního dluhu nechce srovnávat s cenou za stíhačky F-35, protože jejich nákup neschvaluje.

Miloš Zeman ocenil, že v návrhu rozpočtu rostou investice do školství a do vědy a výzkumu. „Pozitivní také je, že se sebraly peníze naprosto neschopnému ministru pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi, který tvrdí, že mu chybí sedm miliard na bytovou výstavbu, a přitom svojí digitalizací stavebního řízení způsobil daleko vyšší národohospodářské škody,“ shrnul tři pozitivní věci na návrhu státního rozpočtu. A vrhl se na negativní stránku, která podle něj převažuje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Marian Kučera

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je s vámi?

Proč je teď všude jen Fiala a ne vy? Myslíte, že vám bývalý odeesák získá nějaké body na víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To je nyní moudra od M. Zemana i jeho předchůdce,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBohus 1 , 07.09.2024 7:46:02
V Klauze. Čím se od sebe liší - lišili v době jejich vlády Václav Klauz s tou svou kohortou ODS Nejdříve zhasnul nestačilo to a tak sebral důchodcům miliardy z důchodového fondu a prodal tuny zlata když cena zlata byla dole. Zaslepil občany kuponovkou. Jako rozlučkový dar, odpustil Slovákům 200 miliard. Za to že jsme jim 70 roků miliardami přispívali na paprikovou sezonu. Jako prezident ČR, udělil milost všem miliardovým podvodníkům. kteří mu z vděčnosti dali tu knihovnu. Ve stejné stopě Miloš Zeman Uděloval daňové výjimky. Jeho vinou se stalo, že dnes je na každém rohu nějaká cizí banka. Kterými každoročně odtékají veletokem z ČR miliardy. Je dobře, že ČSSD s podvodným názvem sociální, odešla doufám trvale do zapomnění. Jen nechápu, že se totéž nestalo s ODS . Protože vládou v Klauze se stala energetika nikoliv strategickým majetkem státu. Ale Eldorádem spekulantů, dovršené Lipskou burzou. Ostravská huť je toho důsledkem. Před ní to byla i když z jiného důvodu Poldovka. Také Dřínov o kterém je ticho po pěšině. Současná sešlost ve strakovce? lze jen doufat že konečně občan se probudí a dá těmto ,,politickým" zvratkům ze strakovky ale.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

8:30 Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

Snažil se verbovat Afghánce pro Ukrajinu, chtěl vypálit Kreml a objevil se v propagačním videu. To j…