„Foltýnovi kolaboranti“ očima Kalouska: Stupidita, co bolí přímo fyzicky

01.07.2024 20:23 | Monitoring

Exministr financí a někdejší předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se s vládním koordinátorem strategické komunikace státu Otakarem Foltýnem nepohodl pro jeho slova o cenzuře a proruských narativech. Podle Kalouska není Foltýn k výkonu této funkce kompetentní a „stupidita jeho prohlášení bolí přímo fyzicky,“ uvedl na sociální síti X. Foltýn se proti těmto „lžím“ ohradil.

„Foltýnovi kolaboranti“ očima Kalouska: Stupidita, co bolí přímo fyzicky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Správní rady VZP ČR Miroslav Kalousek

Vládní koordinátore strategické komunikace státu v červnu na sněmovním semináři prohlásil, že nebude dělat žádnou cenzuru. „Pakliže někdo tvrdí, že ano, tak tímto říkám, že prosazuje ruský narativ, jedná proti zájmům vlastního státu a je kolaborantem současného kremelského režimu proti zájmům České republiky,“ nechal se slyšet bývalý náčelník vojenské policie.

Nyní se do Foltýna ostře opřel Kalousek. „Plukovník Foltýn: Tvrdí-li někdo, že je to jinak, než tvrdím já, je to Putinův kolaborant a jedná proti vlastnímu státu. Stupidita tohoto prohlášení bolí přímo fyzicky. A je učebnicovou ukázkou, jak se nemá dělat strategická komunikace,“ reagoval dnes Miroslav Kalousek na platformě X.

 

 

„Velmi jednoduché. Děláte závěr z jedné věty v jednom příspěvku, ze které je titulek. Nicméně cenzuru ani v náznaku nedělám, a dokonce ani nesmím. Tedy ohradit se proti lži, doufám, můžu,“ ohradil se následně Foltýn pod Kalouskovým příspěvkem.

Miroslav Kalousek následně upřesnil, že si nemyslí, že by Foltýn dělal cenzuru, a doplnil: „Nicméně označit každého, kdo z toho má obavy, za proruského kolaboranta, je prostě pitomost, pane plukovníku Foltýne, ve vší úctě. Váš fanklub Vám zatleská. Spoustu slušných lidí ale naštvete a urazíte. Zbytečně,“ konstatoval expředseda TOP 09 ve své reakci.

 

 

Součástí strategické komunikace vlády, kterou vede Otakar Foltýn, je i obrana před dezinformacemi. Jeho cílem je hlavně komunikace témat v kontextu zhoršené bezpečnostní situace. Pro tuto funkci je Foltýn odvelen na šest měsíců od 30. května 2024, poté bude jeho práce vyhodnocována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 65 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Foltýn je těžká netrefa na tuto funkci, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 02.07.2024 5:32:42
ale dál bych v jeho hodnocení nešel a nic kolem toho nedělal. Je to prostě guma, kterou my starší známe z vojny, hloupá vojenská guma. Jestli jeho cancy někoho vyděsily, tak můžu ujistit, že takové zkratkovité úvahy byly běžnou výbavou lampasáků a ve své podstatě neznamenaly vůbec nic. "Já jsem tvrďák, soudruzi, ze mě si nikdo srandu dělat nebude, soudruzi, ze mě ne!!!! Já na všechno přijdu soudruzi (přišel vždycky akorát na kulový) a běda tomu, kdo mě ......!" A přezdívky si dávali podobné jak Foltýn SAMI!! Přece si Foltýn nedá sám od sebe přezdívku "Růžová kalhotka"., To bylo samý buldozer, tvrďák, vostrejchlap, měnikdo........, ještěuvidíte. Hloupé děti.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Debatu jste zvládli. Ale co ten zbytek? Šéf ČRo Zavoral měl špatný den. Byl na koberečku

19:40 Debatu jste zvládli. Ale co ten zbytek? Šéf ČRo Zavoral měl špatný den. Byl na koberečku

Vůbec největší vysílání z voleb do Evropského parlamentu v historii připravil letos Český rozhlas. P…