„Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

28.09.2024 22:30 | Reportáž

Bývalý prezident Miloš Zeman na sobotní oslavě svých 80. narozenin uvedl, že je kvůli „neschopné vládě“ nucen kritizovat zaostávání České republiky podobně jako to činil během komunismu. Zatímco dříve avizoval svůj úplný konec ve veřejném životě, nyní se situace podle Zemana otočila natolik, že se toto své rozhodnutí rozhodl vzít zpět. „Hra nadále pokračuje,“ prohlásil Zeman před přítomnými hosty na své oslavě v Hluboké nad Vltavou, z níž ParlamentníListy.cz přináší videozáznam.

„Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě
Foto: Radim Panenka
Popisek: Bývalý prezident Miloš Zeman na oslavě svých 80. narozenin

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
89%
hlasovalo: 4497 lidí
Bývalý prezident na začátek proslovu k příležitosti svých 80. narozenin avizoval, že bude mluvit jen velice krátce a s hosty oslavy se dá do řeči později osobně. „Můj projev nebude konkurovat ani Fidelu Castrovi, ani Tomiu Okamurovi,“ řekl Zeman úvodem.

„Po ukončení druhého prezidentského mandátu jsem byl plně rozhodnut, že se vzdálím z veřejného života, budu si číst zajímavé knihy, a ponechám veřejný prostor povolanějším. Vyjádřil jsem to dříve na recepci na počest tehdejší maďarské prezidentky Katalin Novákové před početným auditoriem,“ pokračoval následně a vzpomenul na svá tehdejší slova o „konci hry“.

Situace se však dle někdejšího prezidenta změnila. „Situace se změnila podobně jako za komunismu, kdy jsem veřejně kritizoval zaostávání mé země kvůli neefektivní vládě. Bohužel i dnes jsem nucen kritizovat zaostávání České republiky kvůli neschopné vládě mé země,“ pronesl Zeman a svá dřívější slova o „konci hry“ nyní upravil s tím, že „hra nadále pokračuje“.

 

Zeman svá slova o „pokračování hry“ pronesl před sálem plným hostů, mezi nimi byli také bývalý český prezident Václav Klaus, polský prezident Andrzej Duda, maďarský premiér Viktor Orbán či slovenský premiér Robert Fico. Na akci dorazili též předseda hnutí ANO Andrej Babiš, první místopředseda ANO Karel Havlíček, bývalá ministryně financí Alena Schillerová, předsedkyně KSČM Kateřina Konečná, slovenský ministr obrany Robert Kaliňák, guvernér České národní banky Aleš Michl, europoslanec Filip Turek či bývalý tenista Radek Štěpánek.

A ParlamentníListy.cz byly při tom.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 14 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

„Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

22:30 „Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

Bývalý prezident Miloš Zeman na sobotní oslavě svých 80. narozenin uvedl, že je kvůli „neschopné vlá…