„Máme rozbitý terminál.“ Pozor, pokud toto slyšíte. QR kód sloužil podvodu. Pivovar se stal obětí

05.08.2024 9:01 | Reportáž

V době covidové epidemie pivovar Malý Janek ve středočeských Jincích vzdoroval tehdejším protikoronavirovým restrikcím, načež jej postihl útok vandalů. Ani po konci protikoronavirových omezení však problémům není konec. Aktuálně pivovar zasáhl podvod ze strany jeho někdejších zaměstnanců, po němž podnik řeší škody přesahující půl milionu korun a okradeni zůstali také někteří zákazníci. Trik, který při podvodu někdejší obsluha podniku použila, se stává čím dál více rozšířeným. Stačí několik málo sekund a peníze putují místo podniku na účet podvodníků.

„Máme rozbitý terminál.“ Pozor, pokud toto slyšíte. QR kód sloužil podvodu. Pivovar se stal obětí
Foto: Facebook
Popisek: Pivovar a restaurace Malý Janek

Pivovar Malý Janek z Jinec vznikl v únoru v roce 2020 a od začátku to tak neměl jednoduché. Hned další měsíc začaly platit tvrdé koronavirové restrikce a podniku se tak dotkly nařízení tehdejší vlády, které neumožnovaly pivovaru provoz či jej dosti ztěžovaly například skrze povinnou zavíračku restaurací ve 20 hodin.

Pivovar ve středočeských Jincích byl jedním z mála podniků, které se rozhodly proti nařízením protestovat, a schytával za to policejní zásahy, načež přišla další rána v podobě vandalismu, kdy byl posprejován objekt pivovaru i jeho auta.

Ani několik let od koronavirových uzávěr však není všem problémům konec. Na konci července pivovar informoval, že se v jeho přidružené restauraci a penzionu stal podvod, po němž má podnik škodu přesahující půl milionu korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

No a co?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAch jo (bls1) , 05.08.2024 9:12:54
Nejlepší vlastník je soukromý vlastník a tohle je jeho interní věc. Výhodou EET bylo i to, že zaměstnanci měli ztížené okrádání svého zaměstnavatele. Mimochodem, orgány ministerstva financí by měli provést v pivovaru kontrolu, zda takto nedocházelo ke krácení tržeb a tedy i snižování daní.

|  6 |  2

Další články z rubriky

Ševčík u hromady dřeva a české vlajky odhalil Fialův rozpočet

13:50 Ševčík u hromady dřeva a české vlajky odhalil Fialův rozpočet

Docent Miroslav Ševčík promluvil pro server ParlamentníListy.cz. Promluvil ze Zlatých hor na severu …