„Oškubali jste všechny vrstvy obyvatel.“ Hrnčíř ve studiu tepal Skopečka

18.08.2024 13:20 | Monitoring

Současnou vládu rozdělují spory, konkrétně se jedná o téma platů státních zaměstnanců. Místopředseda sněmovny za ODS Jan Skopeček v Partii upozorňoval, že na navyšování platů nejsou v rozpočtu peníze. „Oškubali jste všechny vrstvy obyvatel,“ rozčílil se místopředseda parlamentního rozpočtového výboru za SPD Jan Hrnčíř. Zvyšování peněz státním zaměstnancům označil za předvolební politikum. Skopeček odmítal teze, že by se lidem v Česku žilo špatně.

„Oškubali jste všechny vrstvy obyvatel.“ Hrnčíř ve studiu tepal Skopečka
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Jan Skopeček a Jan Hrnčíř v Partii

Dvoucifernou inflaci a prudké zdražování se podařilo zkrotit. Čechům se ale stále nevede dobře. Většina ministerstev podpořila plán resortu práce a sociálních věcí na zářijové zvýšení platů části státních zaměstnanců o deset procent. Zvýšení platů vybraným profesím o desetinu schvalují hlavně ministři z KDU-ČSL, Starostové a Piráti. Vláda ale zatím nenašla na růst platů kuchařek, školníků nebo úředníků potřebné miliardy.

Růst plátů státních zaměstnanců bude kabinet Petra Fialy řešit příští týden na vládě. Růst platů odborářům přislíbil lidovecký ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Ministr financí Zbyněk Stanjura z ODS ale argumentuje tím, že na to v rozpočtu nejsou peníze.

Slova ministra financí, že na zvyšování platů nejsou peníze, podpořil jeho spolustraník a místopředseda sněmovny za ODS Jan Skopeček „Rád bych dopřál státním zaměstnancům vyšší mzdy, ale jednotliví ministři také musí říct, kde se na to přidání, pokud by mělo nastat už od září, má vzít,“ uvedl Skopeček ke sporům koaličních ministrů.

„Přidávat platy státním zaměstnancům, jejichž počet neustále roste, na dluh a na dluh budoucích generací, je něco, s čím souhlasit nemohu. Směrem k rozpočtu jsou natažené ruce ze všech stran. Nesmyslný byl návrh odborů nárůstu o 15 procent, to je absurdní,“ pokračoval Skopeček. I deset procent nárůstu platu státních zaměstnanců si podle něj státní rozpočet nemůže dovolit.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Skopeček!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuse118milda53 , 18.08.2024 16:09:13
To je osoba která si myslí že pokud dostane slovo tak ho má do konce pořadu a pokud moderátoři nebouchnou do stolu a neřeknou ticho tak bude drtět.Že je lhář a zákeřná bytost je vidět na první pohled.Asi za všechno můžou i neandrtálci a nemít ANO a Babiše tak si ani ne pšouknou.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Rakušan, Hladík a Výborný prý těží z neštěstí. Povodňové obvinění

8:03 Rakušan, Hladík a Výborný prý těží z neštěstí. Povodňové obvinění

David Pražák, poslanec hnutí ANO, ostře kritizuje ministry Víta Rakušana, Petra Hladíka a Marka Výbo…