„Práskačská“ linka. Další hřích kandidáta od Harrisové

08.08.2024 14:44 | Monitoring

Americký konzervativní publicista Michael Shellenberger se ostře obul do demokratického kandidáta na viceprezidenta Tima Walze. Popsal ho jako člověka, který s chutí rozpoutá anarchii, aby posléze mohl nastolovat tyranii. Ze Shellenbergerova pohledu se v tom podobá dalším liberálům, jako je kanadský premiér Justin Trudeau nebo nový britský labouristický premiér Keir Starmer.

„Práskačská“ linka. Další hřích kandidáta od Harrisové
Foto: Screen X Michaela Shellenbergera
Popisek: Michael Shellenberger

Americké prezidentské volby jsou každým dnem blíž. Již je jasné, že proti sobě budou stát opoziční republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump a jeho nominant na viceprezidenta senátor z Ohia J. D. Vance na straně jedné a kandidátka demokratů na prezidentku Kamala Harrisová a její nominant na viceprezidenta guvernér Minnesoty Tim Walz.

Konzervativní publicista Michael Shellenberger nenechal na Walzovi nit suchou.

Walz podle něj udělal chybu, když čekal tři dny, než požádal o nasazení Národní gardy poté, co se protest Black Lives Matter proměnil v zapalování objektů, které zničily stovky podniků v Minneapolisu.

Jedním dechem Shellenberger přidal druhý Walzův údajný hřích. Jako guvernér Minnesoty prosazoval v časech covidové pandemie nošení roušek. Podle Shellenbergera ale zašel ještě dál. „Walz vytvořil práskačskou linku, jejímž prostřednictvím tisíce Minnesoťanů nahlásily své sousedy, spolupracovníky a policisty vládě za věci, jako je nenošení roušek venku během koronaviru,“ prohlásil americký publicista.

„A zatímco práskačská linka za porušení opatření proti COVIDU-19 byla kontroverzní, jeho tým ji mohl formulovat jako nezbytné opatření během bezprecedentní mimořádné situace v oblasti veřejného zdraví a zdůraznil, že tyto akce jsou součástí širší strategie, jak udržet Minnesoťany v bezpečí,“ pokračoval publicista.

 

 

A třetí hřích podle Shellenbergera souvisí se změnou pohlaví u mladých Američanů.

„Waltz v loňském roce zdvojnásobil své úsilí o to, aby lékaři a chirurgové mohli podávat léky a operovat děti a mladistvé, kteří jsou zmateni ohledně svého pohlaví, a to v době, kdy je Británie a většina zbytku Evropy zakazuje. A i když nejenže podporuje nevratné lékařské zákroky pro nezletilé bez dlouhodobých studií potvrzujících jejich účinky, v době, kdy se jiné země chystají tyto praktiky omezit, Minnesota byla v loňském roce inzerována jako stát, který by rozšířil genderové procedury i na lidi z jiných států,“ zaznělo od Shellenbergera.

Shellenberger se domnívá, že tyto tři případy odhalují, jak nebezpečný může Walz být.

„Většina Američanů chce, aby byla povolána Národní garda, aby se zabránilo takovému násilí při rabování, jaké jsme viděli v Minneapolisu. Zatímco demokraté obecně podporovali přísná opatření proti COVIDU, mnoho nezávislých, nerozhodných voličů je považovalo za invazivní a přehnaná. A výrazně více voličů je proti tomu, aby lékaři a zdravotníci mohli podávat léky a provádět operace nezletilým,“ pokračoval americký publicista.

Shellenberger se domnívá, že se Walz těmito svými kroky zařazuje po bok liberálů, jako je současný britský premiér Keir Starmer, kteří sice hlásají svobodu,ale ve skutečnosti směřují k autoritářským režimům. Shellenberger o tom nepochybuje.

„Tradičně to byli liberálové, kteří bojovali proti omezování svobody projevu, ale stále častěji jsou to i liberální politici, kteří požadují autoritářské restrikce,“ konstatoval.

Znovu připomínal Walzovu covidovou práskačskou linku.

A podobných případů je prý víc.

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Miloš Polák

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…