„Proruská špíno.“ Válka Gregorové s Dostálem nekončí. Piráti na nohách

01.08.2024 23:23 | Monitoring

Europoslanec za koalici Stačilo! Ondřej Dostál se stal rozbuškou pro mnohé členy Pirátské strany. Někdejší člen pirátů, který je za ně stále ve zdravotním výboru Plzeňského kraje a krajští pirátští spolupracovníci jej oceňují za jeho odbornost, se totiž zároveň před blížícími se krajskými volbami dostal v nelibost vedení strany. „Vy proruská špíno!“ spustila na Dostála v televizi pirátská europoslankyně Markéta Gregorová, načež nastal uvnitř Pirátské strany otřes. Má to pokračování.

„Proruská špíno.“ Válka Gregorové s Dostálem nekončí. Piráti na nohách
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Ondřej Dostál

Přestože europoslanec Ondřej Dostál kandidoval za koalici Stačilo!, na krajské úrovni, i nadále spolupracuje s Piráty, u nichž ukončil členství v roce 2022 poté, co se se stranou rozešel a předtím již koncem roku 2021 opustil poradní tým koalice Pirátů a starostů. A za Pirátskou stranu Dostál rovněž nadále sedí v krajském zdravotním výboru v Plzeňském kraji.

O to více překvapivá tak mohla být pro mnohé členy Pirátské strany slova europoslankyně Gregorové, jež svého někdejšího spolupracovníka ve vysílání televize CNN Prima NEWS nazvala „proruskou špínou“.

Stalo se tak v debatě, řešící maďarské zjednodušení podmínek vstupu pro občany z Ruska a Běloruska. „Myslím si, že zde má být prostor pro lidi, kteří prchají před režimy v Rusku a Bělorusku, ostatní by se sem však určitě dostávat neměli a už vůbec ne bez bezpečnostní prověrky, jak navrhuje Maďarsko,“ zmínila Gregorová s tím, že mělo dle ní rozhodnutím Maďarska dojít k narušení bezpečnosti Schengenského prostoru.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ejhle!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusezepo , 02.08.2024 9:16:07
Vrcholný představitel politické strany promluvil! Vzhled a vyjadřování pouliční štětky, IQ nižší než dnešní datum. Gregorová, s vámi je to horší, protože vy jste jenom špína. Už ani ta proruská ne. Ale žádný strom neroste do nebe.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

19:40 Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

V uplynulých dnech maďarský premiér Viktor Orbán vystoupil na výročním fóru v Kötcse a na Abrossetti…