„Rozpoutali to a vymklo se to. Sledujte stopu.“ Jan Schneider ví, kdo tlačí ČR k válce

19.07.2024 19:04 | Monitoring

Bezpečnostní analytik Jan Schneider tvrdí, že otázka svobody slova se stala v posledních letech nejdůležitějším tématem v naší společnosti. A že naštěstí stále více lidí vnímá, že o svobodu slova je třeba bojovat a ostrůvky svobody se i díky nezávislosti internetových platforem neustále rozrůstají.

„Rozpoutali to a vymklo se to. Sledujte stopu.“ Jan Schneider ví, kdo tlačí ČR k válce
Foto: Aby bylo jasno
Popisek: Jan Schneider v Aby bylo jasno

Schneider v rozhovoru pro Inovaci republiky analyzoval aktuální boj o svobodu slova, který probíhá jak v Česku, tak v dalších západních zemích. „Máme nového příznivce svobodné diskuse a to je pan premiér Fiala, který teď na V4 prohlásil, že Robert Fico má sice jiné názory, ale je důležité s ním diskutovat. To jsem skoro pozřel svůj knír překvapením, protože to je dobrá a nečekaná posila,“ glosoval Schneider s dávkou humoru a následně situaci vysvětlil.

„On to musel říct, protože se s ním prostě musí bavit, a tak to takhle okecal. Tak jenom aby mu to zůstalo a aby to dokázal aplikovat i na ostatní, kteří nejsou na státnických funkcích, a aby trocha této blahosklonnosti ke svobodné diskusi kápla i na nás. Petr Fiala je totiž ve skutečnosti jedním z největších škůdců svobodné diskuse v téhle zemi,“ prohlásil Schneider.

Lidé si toho, dle Schneidera, naštěstí stále více všímají a o svobodu slova se hlásí. „Ty ostrůvky té svobodné diskuse neustále přibývají, lidé to stále více vyhledávají a už to opravdu začínají chápat, že to je jak v normalizaci, kdy se někdo snaží tu svobodu utahovat. Ale naštěstí nemají šanci, protože ta moderní technika to prolamuje, a tak si myslím, že se jim to nepodaří dotáhnout. Ale kobyla, když chcípá, tak kolem sebe bije kopytama, což můžeme dneska sledovat i jinde v Evropě,“ poznamenal k liberálnímu establishmentu v západních zemích.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jakub Makarovič

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak abych to zhrnul. Vojáků máme pět a půl., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseObčanFranta , 19.07.2024 20:22:52
O jejich stavu bojeschpnosti vypovídají časté nehody, generálů jako psů, A jestli umějí střílet z ručních zbraní jako generál Pávek, tak poš nás Pánbůh. Pro ty likvidátory dezinformací musí být opravdu deprimující, když se objevují komentáře znalých a chytrých lidí. Mimochodem vzkaz válečným štváčům: Trestní zákoník č. 40/2009 Sb.§ 406 Příprava útočné války. Kdo připravuje útočnou válku, na které se má podílet Česká republika, a tím přivodí pro Českou republiku nebezpečí války, bude potrestán odnětím svobody na dvanáct až dvacet let nebo výjimečným trestem.

|  22 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…