„Satanistické.“ Trump mladší v šoku z OH. Už to prý není o sportu

28.07.2024 22:14 | Monitoring

Na zahajovacím ceremoniálu olympijských her v Paříži se představily drag queens, což vyvolalo vlnu kritiky, zejména od křesťanů a náboženské pravice v Americe. Syn Donalda Trumpa označil ceremoniál za „satanistický“ a kritizoval jej na platformě X, kde vzpomínal na svou matku, lyžařku Ivanu Trumpovou. Trump mladší zalitoval, že dříve slavná událost nyní vzbuzuje lhostejnost, a obvinil pořadatele z prosazování politických ideologií na úkor oslav sportovních úspěchů. Organizátoři se za scénu omluvili a zdůraznili, že jejich cílem byla oslava tolerance mezi komunitami.

„Satanistické.“ Trump mladší v šoku z OH. Už to prý není o sportu
Foto: X/Florian
Popisek: Momentka ze zahájení LOH v Paříži 2024

Na zahajovacím ceremoniálu olympijských her v Paříži se v rámci inkluzie představily drag queens, které měly ukázat živou roli francouzské LGBTQ+ komunity. Scéna drag queens, která měla připomínat „Poslední večeři“ – nástěnnou malbu od Leonarda da Vinciho zachycující Ježíše a dvanáct apoštolů, vyvolala vlnu kritiky, zejména od křesťanů, kteří se cítili být scénou uraženi.

V scéně z ceremoniálu figurovaly transgenderové modelky a nahá zpěvačka nalíčená jako řecký bůh vína Dionýsos. I to vyvolalo zděšení katolické církve a náboženské pravice v Americe. Syn Donalda Trumpa označil ceremoniál za „satanistický“.

V souvislosti se zahajovacím ceremoniálem letních olympijských her v Paříži na platformě X vzpomněl také na svou matku, a srovnal tak ceremoniály, jež sledoval ve svém dětství, s tím letošním. „Moje maminka byla olympionička a jako děti jsme se týdny před hrami těšily. Teď, s předvídatelným – a mně připadá, že satanistickým – zahajovacím ceremoniálem s drag queens a nekončícími nesmysly nikdo, koho znám, o ceremoniálu ani nepřemýšlí kromě toho, že se možná podívá na nějaké zajímavosti,“ napsal syn Donalda Trumpa a Ivany Trumpové na platformě X.

Ivana Trumpová byla údajně v roce 1988 vybrána jako náhradnice do československého lyžařského olympijského týmu. „Je to taková škoda, že událost, která dříve vyvolávala tolik národní hrdosti, teď vyvolává přinejlepším lhostejnost,“ litoval Trump mladší. „Využívání her k prosazování levicové woke ideologie nemá s ničím, co hry představují, nic společného,“ dodal a zkritizoval pořadatele zahajovacího ceremoniálu a média za to, že se podle něj soustředí více na prosazování politických ideologií než na oslavování sportovních úspěchů.

„Místo toho, aby média vyzdvihovala neuvěřitelné úspěchy těchto úžasných sportovců, podvracejí všechnu jejich tvrdou práci, aby prosazovala levicové šílenství... Je to nejen škoda, ale i skutečná medvědí služba některým z nejtalentovanějších a nejoddanějších lidí na světě,“ napsal Trump.

„Doufejme, že jednoho dne bude mít konečně víc lidí dost takových blbostí. Do té doby můžete dál sledovat, jak všechno dobré a slušné a všechno, co je vám drahé, shoří na popel. Volba je na vás,“ uzavřel Trump mladší svůj příspěvek.

 

 

Organizátoři olympijských her v Paříži se dnes za scénu s drag queens parodující obraz „Poslední večeře“ křesťanům omluvila. „Je zřejmé, že nikdy nešlo o projev neúcty k žádné náboženské skupině. Zahajovací ceremoniál se snažil oslavit toleranci mezi komunitami,“ uvedla na tiskové konferenci mluvčí Paříže 2024 Anne Descampsová. „Věříme, že této ambice bylo dosaženo. Pokud se lidé něčím urazili, je nám to opravdu líto.“

Italská biskupská konference předtím k ceremoniálu uvedla, že to, co mělo být oslavou francouzské kultury, se zvrhlo v „nečekaně negativní obrat a stalo se přehlídkou banálních omylů doprovázených banální a předvídatelnou ideologií“, informoval server The Guardian.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Naprostý souhlas s Trumpem juniorem., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMiloš Černík 1 , 29.07.2024 1:16:55
Není k tomu co dodat, dnes není olympiáda svátkem sportu ale svátkem dekadentního levičáckého oplzlého hnusu. Francouzi už tak zprofanovaným hrám dali další nechutnou dimenzi.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…