„Sv*n* a nepřátelé vlastního státu.“ Foltýn s podporou USA vyložil karty

06.08.2024 18:12 | Reportáž

Debata s názvem „Pravda není jenom slovo“ probíhala ve Slavonicích pod taktovkou vládního koordinátora strategické komunikace Otakara Foltýna. Pro některé lidi v této zemi použil vládní úředník označení „sv*n* a nepřátelé vlastního státu“ a doporučoval proti nim „příkop a karanténu“. Na akci podporované velvyslanectvím USA také předvedl jednoduchý ukázkový test, že v naší zemi je svoboda slova.

„Sv*n* a nepřátelé vlastního státu.“ Foltýn s podporou USA vyložil karty
Foto: Václav Fiala
Popisek: Debata o pravdě s Otakarem Foltýnem a Bohumilem Kartousem

Naše bezpečnostní služby jsou na evropské, ne-li světové úrovni. Varují, ale vláda mnohdy neslyší nebo dělá jen málo. Třináct tabulkových míst na Úřadu vlády nic nezmůže. Ani v čele s plukovníkem Foltýnem, který, jak na besedě znovu opakoval, není žádným cenzorem.

Co ale budeme dělat se čtyřmi procenty zombíků a sviní, které už nepřesvědčíme? Právě proto podle Foltýna musíme stavět a prohlubujeme příkopy. „Abychom ochránili dalších čtrnáct procent populace, která je silně náchylná k dezinformacím,“ vysvětloval. A taky skoro polovinu populace, která dezinformacím věří.

Mezi více než stovku přítomných dorazil s Foltýnem také Bob Kartous, mluvčí Českých elfů. Dále Tomáš Bouška, politolog, sociolog, zakladatel spolku Političtí vězni a zakladatel novinářského inkubátoru.

Za novináře byla přítomna redaktorka Respektu Ivana Svobodová, která již v první části debaty vykládala, že pravda je to, co se píše v jejím časopise.

Nyní se zaměříme na druhou část diskuse, ve které hosté na pódiu odpovídali na dotazy asi stovky diváků.

K těm je pobídla moderátorka Kateřina Procházková, která jako redaktorka prošla veřejnoprávní televizí i rozhlasem. Téma debaty nastolila konstatováním: „České bezpečnostní služby docházejí konečně k závěru – některé už delší dobu –, že Rusko vede proti České republice informační válku, a ohrožuje tak bezpečnost státu.“ Přesto „řada lidí“ věří, že informační válka je jen záminkou k omezování svobody slova.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Když jsem si ten článek pročetl, tak jsem dospěl k závěru,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesafec , 06.08.2024 18:37:22
že účastnící té debaty buď nemají všech pět pohromadě anebo žijí v nějaké sociální bublině a neznají realitu běžného života. V podstatě to jsou členové prorežimní kamarily, kteří si žijí sami pro sebe a pro své funkce.

|  28 |  0

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…