„Svět není připraven na ukrajinskou statečnost!“ Naštvaný Zelenskyj. To tu ještě nebylo

26.05.2022 7:34 | Ze sítí

„Ukázalo se, že svět není připraven na ukrajinskou statečnost.“ Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil ke světu i ke svému národu. Rozzlobil se na svobodný svět za to, co slyšel na jednání Světového ekonomického fóra v Davosu. Zvláštní pozornost věnoval slavnému exministrovi zahraničí Henrymu Kissingerovi, na kterém nenechal nit suchou.

„Svět není připraven na ukrajinskou statečnost!“ Naštvaný Zelenskyj. To tu ještě nebylo
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident poznamenal, že 24. února 2022, kdy ruský prezident Vladimir Putin nařídil rozpoutat válku proti Ukrajině, někteří lidé vůbec nebrali v potaz, že by se Ukrajina mohla začít bránit a navíc bránit úspěšně. „Ukázalo se, že svět není připraven na ukrajinskou statečnost,“ uvedl doslova Zelenskyj.

Poznamenal, že se kde kdo zabývá tím, co si možná přeje Rusko, co se v Rusku děje a co Rusko udělá, ale o Ukrajinu se v tomto směru hodně lidí vůbec nezajímalo.

„Bez ohledu na to, co ruský stát dělá, vždy se najde někdo, kdo říká: berme v potaz jeho zájmy. Letos v Davosu to bylo slyšet znovu. Navzdory tomu, že Ukrajinu zasáhly tisíce ruských raket. Navzdory desetitisícům zabitých Ukrajinců. Přes Buču a Mariupol atd. Přes zničená města. A to navzdory ‚filtračním táborům‘ vybudovaným ruským státem, ve kterých se zabíjí, mučí, znásilňuje a ponižuje jako na běžícím páse,“ rozzlobil se Zelenskyj.

Ukrajinský prezident dal najevo, že se mu ani trochu nelíbí, jak o ruském vpádu mluví slavný americký exministr zahraničí Henry Kissinger, který naznačil, že by se Ukrajina měla vzdát části svého území ve prospěch Ruska. V zájmu udržení stability v Evropě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jenom prezident může odpálit jaderné zbraně. Jste rádi, že to bude Biden?

22:44 Jenom prezident může odpálit jaderné zbraně. Jste rádi, že to bude Biden?

Po debaklu amerického prezidenta Joea Bidena v první předvolební debatě zaznívají nejen obavy, zdali…