„Takhle dědečka neznáte.“ Trumpova vnučka šla s kůží na trh. Vyplatilo se to

18.07.2024 8:00 | Zprávy

Donald Trump se po svém zranění, které mu způsobil atentátník, triumfálně vrátil na Republikánský národní kongres, kde mimo jiné vystoupila také jeho vnučka Kai Trumpová a senátor za Ohio J. D. Vance, kandidát na viceprezidenta. Kai Trumpová, 17letá vnučka bývalého prezidenta, se poprvé zapojila do politického dění. Její otec Donald Trump Jr. i ona vystoupili na pódiu před projevem J. D. Vanceho ve Fiserv Forum v Milwaukee.

„Takhle dědečka neznáte.“ Trumpova vnučka šla s kůží na trh. Vyplatilo se to
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kai Trumpová, vnučka Donalda Trumpa

J. D. Vance se Americe představil poté, co byl vybrán Donaldem Trumpem jako jeho viceprezident pro následující volební kampaň, která vyvrcholí listopadovými prezidentskými volbami.

Během svého projevu na Republikánském národním shromáždění zdůraznil svůj příběh o těžkém dětství, kdy jeho matka byla závislá na drogách a jeho otec s rodinou nežil. Mluvil o své službě v námořní pěchotě, studiu na Yale Law School a cestě do americké politiky.

Vance sliboval, že jako viceprezident bude bojovat za zapomenuté dělnické komunity. Trumpovo rozhodnutí vybrat Vance bylo označeno jako krok směrem k budoucnosti Republikánské strany.

Vance, který se stal známým díky své knize Hillbilly Elegy, která vypráví o jeho dělnických kořenech, ve svém projevu kritizoval Joea Bidena za jeho politiku a vyzval k obnově Ameriky pod vedením Trumpa.

Podle agentury AP projev zaznamenal bouřlivý ohlas, diváci skandovali jména jeho rodiny a jeho manželka Usha ho podpořila osobním příběhem.

Vance kritizoval Bidenovu dlouhou politickou kariéru a sliboval, že bude loajální Trumpově vizi „America First“. Podle průzkumu většina Američanů o Vanceovi mnoho neví, ale jeho projev na shromáždění mohl přilákat nové příznivce.

Během sjezdu se objevili také příbuzní obětí z Afghánistánu a rukojmích z Gazy, kteří podpořili Trumpa a kritizovali Bidena.

Samotný Trump dorazil do arény s velkou pompou a jeho přítomnost zdůraznila jednotu Republikánské strany.

Velmi emotivní projev měl i Peter Navarro, bývalý Trumpův poradce, propuštěný z vězení. Mimo jiné přirovnal své právní problémy k Trumpovým.

Podle televize CBS NEWS měl obrovský ohlas také projev Trumpovy sedmnáctileté vnučky Kai, která se ve středu večer na pódiu Národního shromáždění republikánů podělila o to, jak většina lidí jejího dědečka nevnímá.

Podle přítomných šlo o velmi silné a emotivní vystoupení.

„V médiích můj děda působí jako jiný člověk,“ řekla Kai.

„Ale znám ho takového, jaký je. Je velmi starostlivý a milující. Opravdu chce pro tuto zemi to nejlepší. A bude bojovat každý den, aby byla Amerika opět skvělá.“

Kai také řekla, že její dědeček vždycky chce vědět, jak se jeho vnoučatům daří ve škole i v soukromí.

„Volá mi třeba uprostřed školního dne, aby se zeptal, jaké pokroky jsem udělala v golfu a podělil se se mnou o svoje zkušenosti z této hry,“ řekla Kai s tím, že mu někdy musí připomínat, že je právě ve škole, a zavolá mu tedy později.“

Kai ale vytáhla i závažnější témata, odkazovala na kriminální případy vznesené proti jejímu dědečkovi.

„I když prochází všemi těmi soudními případy, vždy se mě ptá, jak se mám,“ řekla.

Řeč přišla i na nedávný atentát namířený proti jejímu dědečkovi a na to, že byla „šokována“, když se v sobotu dozvěděla, že její dědeček byl střelen během své demonstrace v Pensylvánii.

Trumpovo zranění ale nebylo vážné a ve středu měl na pravém uchu už jen obvaz.

„V sobotu jsem byla v šoku, když jsem slyšela, že byl střelen,“ řekla s tím, že ji zajímalo jen to, jestli je v pořádku.

„Spousta lidí by mého dědečka nejraději viděla v pekle, ale stále stojí a je tady s námi,“ zakončila Kai Trumpová svůj projev.

Dodejme, že prezidentské volby proběhnou ve všech státech USA na podzim a v poslední době se stále častěji spekuluje o tom, že by nakonec Trumpovým soupeřem nemusel být současný americký prezident Joe Biden, nýbrž by ho mohl nahradit někdo jiný, mladší.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Biden, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Nový , 18.07.2024 10:00:17
V primárkách dostal Biden nejvíce hlasů, je tedy zvoleným kandidátem. Ale asi se to šéfům nelíbí, tak ho vymění. Otázka tedy zní. K čemu jsou volby? Odpověď. Je to způsob, jak dělat z lidí pitomce. Stejně nakonec dopadnou tak, jak si přejí praví vládci. Příkladů máme dost. U nás Rychetského kouzlo s volebním zákonem v průběhu kampaně, V USA komedie kolem sčítání hlasů a naposled u nás korespondenční volby. které mají tu vlastizrádnou bandu udržet u moci. Někdo by měl alespoň našim pitomcům vysvětlit základní poučku. Čím víc se pružina stlačí tím větší silou se vymrští. Aby se nedivili, až budou lítat z oken.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …