„Tomu se říká diplomacie.“ Americký velvyslanec se trefoval do Orbána. Odpověď přišla hned

06.07.2024 16:10 | Monitoring

„Špatná domluva Maďarska s Ruskem na míru,“ říká velvyslanec USA David Pressman. Maďarský premiér Viktor Orbán měl schůzku s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Setkání se událo v Moskvě a konalo se hlavně kvůli diskusi o mírovém ukončení války na Ukrajině. Orbán chce prý jen velký zisk pro Maďarsko a spojil se „se strašlivým mužem“, tvrdí americký velvyslanec. Již dostal odpověď.

„Tomu se říká diplomacie.“ Americký velvyslanec se trefoval do Orbána. Odpověď přišla hned
Foto: Repro Youtube
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Americký velvyslanec David Pressman v Maďarsku napadá Viktora Orbána, maďarského premiéra. Velvyslancovi se nelíbí jeho způsob domluvy na míru s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Premiéra se zastává Balász Orbán, vedoucí premiérovy kanceláře.

Pressman tvrdí, že nynější setkání Orbána s Putinem v Moskvě je stejně tak „hloupé“, jako jejich setkání v říjnu v Číně, a platí to prý i pro devět cest jeho ministra zahraničí do Ruska od doby, kdy Putin napadl Ukrajinu. Orbán prý není mírotvorcem, dokud netrvá vůči Putinovi na tom, aby ukončil svou brutální válku za podmínek, které respektují suverenitu a územní celistvost Ukrajiny. „Jde o zisk a je to obrovská medvědí služba pro Maďary a pro vztah Maďarska s jeho spojenci,“ říká Pressman. Podle něj se Orbán rozhodl stát po boku „strašlivého muže“, jehož síly jsou zodpovědné za „zločiny proti lidskosti“ na Ukrajině. „Zatímco Rusko útočí na ukrajinské civilisty, Maďarsko prosí o obchodní dohody,“ vyjevil velvyslanec USA Pressman.

Maďarského premiéra se zastává politik Balász Orbán slovy: „Podívejme se, kdo tu teď mluví o suverenitě! Otevírání a obnovování komunikačních kanálů se říká diplomacie. Velvyslanec by to jistě měl vědět. Navíc mír je největším ‚ziskem‘ nejen pro Maďarsko – ale pro celou Evropu.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Panu velvyslanci bych dal 24 hodin na opuštění Maďarska!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseYchtyl , 06.07.2024 17:29:04

|  16 |  0

Další články z rubriky

Lipavský. Hrdina? Určitě ne. Spíš zrádce. Žantovský si vzal ministra na paškál

7:55 Lipavský. Hrdina? Určitě ne. Spíš zrádce. Žantovský si vzal ministra na paškál

TÝDEN V MÉDIÍCH K vnitropolitické události tohoto týdne, vyhazovu Pirátské strany z vlády, se nejvýs…