„Ubohé kalouskovské poštěkávání!“ Ke koronavirem znepokojeným Čechům promluvil prezident Zeman. A nebral si servítky

10.03.2020 19:52 | Zprávy

„Opatření vlády jsou možná drastická, ale kdyby nepřišla, mohly by i u nás nastat ty smrtelné případy. Buďme opatrní, ale ne hysteričtí,“ nabádá prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro TV Nova, kde se věnoval epidemii koronaviru. Souhlasí se slovy premiéra Andreje Babiše (ANO), že „Itálie situaci nezvládla“. Speciální bezpečnostní opatření začínají platit už prý i na Hradě. Hlava státu se také pustila do předsedy poslaneckého klubu TOP 09, který opatření vlády kritizuje. „Kalouskovo štěkání je ubohé a hloupé,“ konstatuje.

„Ubohé kalouskovské poštěkávání!“ Ke koronavirem znepokojeným Čechům promluvil prezident Zeman. A nebral si servítky
Foto: Screen: TN.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro TN.cz.

Prezident zopakoval, že podporuje opatření vlády a Bezpečnostní rady státu, tedy rušení akcí nad 100 lidí, zavírají se školy atd. „Nikdo by nechtěl, abychom dopadli jako v Itálii. Je stále velká záhada, jak je možné, že právě v této evropské zemi má epidemie koronaviru daleko negativnější následky než v jiných zemích Evropy. Zejména pokud jde o počet mrtvých. I když vám připadají opatření drastická, uvědomme si, že kdyby nepřišla, mohly by i u nás přijít i ty smrtelné případy,“ varuje prezident.

Souhlasí s tvrzením českého předsedy vlády, že Itálie epidemii nezvládla. „Že situaci Itálie nezvládla, je prokazatelné díky počtu zemřelých. Nebudeme se Itálii posmívat, to by bylo sprosté, ale vezmeme si poučení a uděláme daleko razantnější opatření,“ říká prezident.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dítě se úředně rodí matce a otci. Pro novou ústavní soudkyni v Berlíně je toto problém

10:05 Dítě se úředně rodí matce a otci. Pro novou ústavní soudkyni v Berlíně je toto problém

Berlínská sněmovna zvolila šest nových soudců berlínského ústavního soudu. Mezi nimi je i Lucy Chebo…