„Nejzbytečnější parazit na světě vysvětluje, jak měřili uhlíkovou stopu firemní chlastačky,“ popsal Daniel Vávra svůj nejnovější zážitek z četby českého internetu.
Markéta Pavlíková je ve společnosti Omnicom Media Group členkou interního ESG týmu. A pro server MediaGuru, který stejná společnost provozuje, se rozhodla vylíčit, jak se společně s kolegy podílela na organizaci a výpočtu uhlíkové stopy dubnového setkání OmniConnect. Ten pořádala právě zmíněná společnost.
„Zadání přišlo od našeho vedení, pro které je téma udržitelnosti zásadní,“ popsala.
„S ohledem na udržitelnost bychom pro konání eventu volili pravděpodobně jiné místo. Další překážkou se ukázalo být hledání udržitelného ubytování zahraničních hostů. I přesto, že některé pražské hotely proklamují odpovědný přístup k životnímu prostředí, žádný z námi oslovených nebyl schopen doložit certifikaci či jakékoliv bližší informace podporující takové tvrzení,“ uvedla Pavlíková.
Následoval popis odpovědného sestavování jídelníčku, ve kterém se bohužel nepodařilo prosadit veganské menu, ale maso bylo pouze drůbeží a od chovatelů s certifikátem. „Káva byla servírovaná bohužel pomocí recyklovatelných kapslí. Navzdory našemu požadavku kromě vytřídění plechovek a skla nedošlo k separaci plastů, papíru, gastro a bio odpadu, ani celkovému zvážení odpadu. Nejzásadnější pro výpočet uhlíkové stopy byly asi nesrovnalosti v podkladech dodaných cateringovou firmou,“ litovala expertka, představená jako biostatistička.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Natálie Brožovská
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.