„Za to je dvacet let.“ Novotný si povídal se studentem o Ševčíkovi. Na hraně zákona

03.10.2022 14:09 | Ze sítí

Vyjadřování starosty Pavla Novotného z ODS patří k nejvulgárnějším a nejextrémnějším. Například vůči demonstrantům na Václavském náměstí by podle svých slov použil vodní děla a řečníky by „shazoval z útesu“. Zvláštní pozornost však věnoval docentu Miroslavu Ševčíkovi, kterého by evidentně rád odstranil z vedení VŠE. O čemž vede i konverzace se studenty. „Zavraždit. Bacha na tělo a povýstřelové zplodiny,“ navrhl, ale hned upozornil, že se vraždit nesmí. Jediná legální cesta je podle něho neschůdná.

„Za to je dvacet let.“ Novotný si povídal se studentem o Ševčíkovi. Na hraně zákona
Foto: Repro Instagram
Popisek: Pavel Novotný v nedobré náladě

Že nedávné protesty proti politice vlády nejsou členům těchto stran vhod, není žádným tajemstvím. Ovšem jejich kritici se liší v přístupu k nim. Asi nejtvrdší by byl proti demonstrantům starosta Řeporyjí Pavel Novotný. „Vodní děla na tu svoloč. Ne za to, že demonstruje, proboha to ne. Za názory,“ vyjádřil se při první demonstraci.

Anketa

Zvažovali byste na Hrad volbu Josefa Středuly?

50%
hlasovalo: 7668 lidí
Své výroky pak vysvětloval v rozhovoru pro PL. Na otázku, zda mu vadí projevy docenta Ševčíka, advokáta Jindřicha Rajchla či europoslance Hynka Blaška odvětil, že „máme demokracii a nemám jediný problém se jmenovanými košťaty, co někde řeční. Všichni tři jsou bezvýznamná vemena, co jim naslouchá stolní společnost a pár dementů na facebooku“.

Ovšem hned dodal, že rozehnání vodními děly by pro dav bylo to nejlepší. „Protože to je to nejlepší, co pro naprosté blby lze v tu chvíli udělat. Je to v jejich zájmu. Jsou manipulovaní,“ uvedl. „Ty na jevišti, pokud neskočí jednou za uherák pár chudých zástupů na podobný špek v krizi, nikdo neslyší, NIC z toho nebude, a to je tak všechno. Ty pod jevištěm rozehnat v jejich vlastním zájmu, neb jsou to ovce, což spíš nevědí, a pitomci, což nevědí stoprocentně, a ty na jevišti házet z útesu, jak v antické Spartě. Co s duševním mrzákem, co lže lidem a štve je proti sobě a tomu dobrému, když je zle,“ pokračoval.

Ovšem po druhé demonstraci z 28. 9. se Novotný opět ozval. „Plebs, lůza, Ševčík, zbytečná pozornost, zbyteční lidé, zbyteční řečníci. Proruská sviloč hřímá, hymnu zpívá neonacista Hnídek, to nebudou lidé nespokojení s cenou elektřiny,“ prohlásil.

Zvláštní pozornost však věnoval docentu Ševčíkovi. „Jak dlouho ještě dovolí VŠE tohle ničení svého jména? Jeden jediný člen KSČ bere té škole bezprecedentním způsobem kredit. Asi z něj jde takový strach, že to nelze změnit a zkázu nelze odvrátit,“ tvrdil. A přidal k lepšímu konverzaci s údajnými studenty VŠE, kterým se prý snaží „upřímně poradit“.

Novotného upřímné rady jsou ovšem na paragraf, jak sám připouští. Když se ho student ptal: „Co dělat s tím Ševčíkem?“, protože záležitost má prý rektor „v píči“, odvětil: „[zabarveno] zavraždit. Bacha na tělo a povýstřelové zplodiny. Pokud to má rektor na salámu, existuje jen vražda, ale za tu je dvacet let. Nesmí se to. Jediná legitimní cesta je vzpoura studentů a ti jsou lhostejní + je nedokážete hecnout. Ale mimo vraždu je to fakt jediná cesta, navíc legální, je mi líto.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…