„Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

23.09.2024 18:18 | Komentář

Daniel Vávra, herní vývojář a spoluzakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu, se pro ParlamentníListy.cz ostře vyjádřil k poslanci hnutí STAN Martinu Exnerovi, kterého označil za člověka postrádajícího sebereflexi. Vávra v souvislosti s Exnerem citoval kanadského forenzního psychologa Roberta D. Harea, který popisuje psychopaty jako „společenské predátory“ bez svědomí a citu k druhým, poté, co Exner výsledky krajských voleb označil za „vítězství Ruska v dezinfo válce“.

„Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin
Foto: Archiv PL
Popisek: Daniel Vávra, spoluzakladatel a kreativní ředitel Warhorse Studios, zakladatel a předseda správní rady Společnosti pro obranu svobody projevu

Poslanec hnutí STAN Martin Exner na svém facebookovém profilu shrnul, co podle jeho názoru vyplývá z výsledků krajských a senátních voleb. „Dvě třetiny voličů nepřišly. Celkově jsou tyto volby tragická zpráva o zmanipulovanosti českého voliče. Účast bída a hlasy pro dezinformátory jen pršely,“ popsal situaci Exner.

„Vítězství Ruska v dezinfo válce,“ pokračoval poslanec ze STAN. Exner tvrdil, že volby ukázaly na úspěch dezinformátorů, kteří vytvořili narativ, že všichni politici jsou nepoctiví, což lidi odrazuje od účasti na volbách. Lidé, kteří se přece jen rozhodli jít volit, pak rozhodují podle toho, jaký politik jim toho slíbí dát nejvíce.

Důsledkem dezinformací je podle něj ztráta schopnosti občanů rozlišovat mezi pravdou a lží. „Lidé kvůli dezinformacím už neumějí rozlišit pravdu a lež, dobro a zlo. To byl hlavní cíl dezinformátorů. A je splněn,“ napsal chmurně Exner.

Dále pak zkritizoval vládu za to, že neinvestovala dostatek času, peněz a lidí do budování odolnosti vůči dezinformacím a zlepšování mediální gramotnosti.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 2700 lidí
Výroky poslance STAN i jeho celkový přístup k povolební situaci zkritizoval Daniel Vávra, herní vývojář a spoluzakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu. Nejprve však citoval slova kanadského forenzního psychologa Roberta D. Harea, který na adresu psychopatů řekl: „Psychopati jsou společenští predátoři, kteří si nemilosrdně razí cestu životem... Zcela postrádají svědomí a city k druhým, sobecky si berou, co chtějí, a dělají si, jak chtějí, porušují společenské normy a očekávání bez sebemenšího pocitu viny nebo lítosti.“

V souvislosti s tímto výrokem pak Vávra dále mluvil o Martinu Exnerovi. „Zde vidíme člověka, kterému zcela evidentně schází jakákoliv sebereflexe, selhání jím prosazované politiky nevidí v oné politice, ale v okolí, které ještě navíc nezapomene okamžitě obvinit,“ uvedl Vávra pro ParlamentníListy.cz.

Vávra označil Exnerovo tvrzení, že prohra v krajských volbách je vítězstvím Ruska, za „naprosté zoufalství a absurdní ubohost“. „A fakt, že řešení nevidí ve změně na svojí straně, ale v nasazení propagandy, je vševypovídající,“ dodal Vávra.

Dále Vávra zdůraznil, že Exnerova zmínka o strategické komunikaci je ve skutečnosti jen „politicky korektní výraz pro propagandu“, čímž tak zpochybňuje legitimitu Exnerova přístupu. Vávra přitom citoval náčelníka generálního štábu AČR Řehku, který ve své knize o strategické komunikaci rozlišuje mezi propagandou a jejím „politicky korektním“ pojmenováním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Euro

Tvrdíte, že jste proti Euru, co ale tedy říkáte na to, že se ODS spojila se stranami, a dokonce s nimi jde i do voleb, které chtějí úplný opak? Proč se ODS neosamostatní? Vždyť vy ty malé strany ke zvolení nepotřebujete.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 44 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Exnera by si mela vzit do prace Džamila!!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevodnař , 23.09.2024 18:34:54
Ta by se na něm vyřadila!!?? :-))))))

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

18:18 „Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

Daniel Vávra, herní vývojář a spoluzakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu, se pro Parlame…