„Zrada. Teď se to ukázalo!“ Šéf komunistů se pustil do všech. I do Babiše

17.06.2021 15:50 | Zprávy

SKANDÁL či spíše ZRADA! To je nadpis prohlášení předsedy komunistické strany Vojtěcha Filipa k dostavbě jaderné elektrárny Dukovany. „Číňané a Rusové měli v tendru zůstat.“ ANO a ČSSD prý spolupracují s „pravicovou“ opozicí. Korporace si podle Filipa ochočily poslance a ti jdou proti vlastní zemi v zájmu USA a Německa. Podle Filipa se také hezky ukázalo, kdo premiéra Babiše opravdu podporuje.

„Zrada. Teď se to ukázalo!“ Šéf komunistů se pustil do všech. I do Babiše
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

„Za naprosto skandální považuje KSČM dohodu vlády s opozicí o vyloučení ruských a čínských firem z výstavby nového bloku Jaderné elektrárny Dukovany, coby součásti Zákona o přechodu ČR k nízkouhlíkové energetice. Znovu se ukázalo, jaké skutečné priority mají ANO a ČSSD s pravicovou opozicí nastavené,“ pálí Filip v úvodu. Zájmy českých občanů nejsou podle něj hájeny. V otázce Dukovan prý nerozhoduje národní zájem, ale zájmy USA a SRN.

Filip také vyzdvihl vyjádření šéfa poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika, ten k věci řekl: „Pro nás je důležité, aby cena, za kterou to bude postaveno, nebyla přemrštěná a vyděračská jen proto, že někdo jiný, kdo by to byl schopen postavit levněji, se a priori odstaví nebo neosloví vůbec z nějakých politických důvodů. Nabízená cena bude samozřejmě růst, protože čím užší je výběr nabídek, tím má dodavatel lepší možnost vydírat cenou. Nejde o to, že bychom chtěli, aby elektrárnu stavěli pouze Rusové nebo pouze Číňané, jde o to, aby Česká republika na té zakázce neprodělala, aby dodavatel také nabídl práci našim firmám atd."

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Šlachta. Šídlo se neudržel

15:20 Senátor Šlachta. Šídlo se neudržel

Senátor Robert Šlachta. Nic tak nerezonovalo českými sociálními sítěmi v prvních minutách sčítání, j…