Asistent Vidlák se raduje z „hejtu“ na svou práci v Bruselu. A přiložil

05.09.2024 17:25 | Komentář

Daniel Sterzik alias Vidlák míří do Bruselu, kde bude dělat asistenta právníkovi a novopečenému europoslanci Ondřeji Dostálovi. Podle něho je Vidlák tím, kdo bude složité věci vysvětlovat přesně a pravdivě. Jenže to se stalo trnem v oku serveru Forum24, které zintenzivnilo útoky na jeho osobu. Podle Vidláka mu šéfredaktor Pavel Šafr dokonce přidělil „osobního hejtra“ Jana Pánika, svého zástupce, což ho těší. Nenávist se musí zasloužit, uvedl v komentáři pro ParlamentníListy.cz.

Asistent Vidlák se raduje z „hejtu“ na svou práci v Bruselu. A přiložil
Foto: Daniela Černá
Popisek: Daniel Sterzik, bloger známý jako Vidlák, ředitel Institutu českého venkova a drobný zemědělec

Milý deníčku...

Víte, jak se pozná, že jste pokročili na vyšší level? V deníku Fórum 24 vám přidělí osobního hejtra. Na mě nasadili jistého Jana Pánika, zástupce šéfredaktora. Přece jenom, že se Vidláci dostávají do Bruselu, to se nestává každý den, že? Lhostejnost je zdarma, ale nenávist, tu si musíte zasloužit a tak tu práci sebrali vyžilému J. X. Doležalovi, který v poslední době vykrádá sám sebe, a můj případ předali blíž šéfredaktorské kanceláři.

Stačila bruselská europarlamentní kartička a člověk povýší i u Pavla Šafra. Ještě nedávno jsem byl "obskurní bloger, který nikoho nezajímá" a od tohoto týdne už jsem "známá tvář proruské dezinformační scény". Hned samozřejmě museli vysvětlit, že na svém blogu viditelně oslavuji Rusko a použili jako příklad moje texty, ve kterých vysvětluji, že Rusko není slabé, že ho podceňujeme, že nezesílilo teď v poslední době a že rabování čipů z praček je hloupost, kterou může po Uršule Leyenové papouškovat jen velmi podprůměrný novinář.

Konstatování faktů je pro deník Fórum oslavou Ruska. Navíc jsem konstatoval fakta, která se dnes běžně přetřásají v západních médiích a diskutuje se o nich i přímo v Europarlamentu. Diskutuje se o nich svobodně a žádná místní Fóra 24 se z této diskuse nevyvracejí.



Dále jsem vyvolal pobouření na loňské demonstraci učitelů. To je pravda, ale rozhodně to nebylo pobouření diváků, ke kterým jsem mluvil. Dokonce jsem nepobouřil ani Josefa Středulu, který mému projevu tleskal. Vlastně jediný, koho mé vystoupení pohoršilo, byla Petra Mazancová, členka TOP 09 a zakladatelka Učitelské platformy, která ihned dostala prostor v České televizi, kde skutečně velmi pobouřeně oznamovala světu, že na demonstraci byl někdo, kdo se jí nelíbí a tím pádem jsou všechny požadavky školských odborů vlastně neopodstatněné... A stalo se. Pracovníci ve školství nedostali skoro nic. Proč? Protože Petra Mazancová byla velmi pobouřená a Česká televize posloužila jako zesilovač.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je s vámi?

Proč je teď všude jen Fiala a ne vy? Myslíte, že vám bývalý odeesák získá nějaké body na víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mam radost, že je Vidlák v Bruselu,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseRegio1 , 05.09.2024 18:50:04
je třeba, aby tam byli i normální lidi na rozdíl od prospěchářů. Super.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

8:30 Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

Snažil se verbovat Afghánce pro Ukrajinu, chtěl vypálit Kreml a objevil se v propagačním videu. To j…