Atentát v pobočce MMF? Na místě explodovala výbušnina v dopisu

16.03.2017 15:33 | Zprávy

Do pobočky Mezinárodního měnového fondu (MMF) v Paříži dorazil dopis s výbušninou. Při jeho otevření dnes utrpěla zranění jedna ze sekretářek na ředitelství. S odvoláním na francouzské policejní zdroje to uvedla zahraniční média.

Atentát v pobočce MMF? Na místě explodovala výbušnina v dopisu
Foto: repro IMF.com, tan
Popisek: Mezinárodní měnový fond (ústředí ve Washingtonu na snímku) je mezinárodní organizace přidružená k OSN, jež si klade za cíl usnadňovat mezinárodní měnovou spolupráci

Podle televize BFMTV utrpěla žena popáleniny na rukou a na obličeji.

Přestože se předpokládalo, že situace není vážná, bylo z preventivních důvodů několik osob z místa incidentu evakuováno. Podle pařížského policejního prefekta Michela Cadota šlo o podomácku vyrobenou třaskavinu. Předtím podle něho přišlo několik telefonických výhrůžek, ale není jasné, zda ty nějak souvisejí s dnešním incidentem, uvedl server.

  • Celý text je ZDE

Televize BFMTV přirovnala výbušnou směs k větší petardě uložené ve válečku o rozměru 30 centimetrů. Policie záležitost vyšetřuje jako teroristický čin a zároveň jako pokus o vraždu.

Jak server dále napsal, francouzský prezident François Hollande označil výbuch dopisové bomby v pobočce za atentát a slíbil, že policie vyvine veškeré úsilí k zatčení organizátorů útoku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jan Tecl, MBA byl položen dotaz

Nemyslíte, že je třeba pomoc hlavně lidem, ne bankám?

Dobrý den, můžete mi vysvětlit, jaký smysl mají poplatky za předčasné splacení hypoték? Proč trestat ty, co se chtějí a mají možnost se zbavit dluhů? Vždyť banky na úrokách i tak dostávají dost a žadatelé, hlavně mladí, mají dost problémů s tím vůbec na hypotéku dosáhnout, tak proč jim ještě ODS a T...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kočka snědená migranty novým tématem voleb v USA

10:24 Kočka snědená migranty novým tématem voleb v USA

Volební souboj v USA může být hodně těsný. Pro voliče demokratů i republikánů je nejdůležitějším tém…