Dominik Hašek má radost. Podpořila jej Džamila Stehlíková

20.09.2024 10:21 | Monitoring

O křeslo v horní komoře parlamentu zabojuje za TOP 09 v senátních volbách 2024 bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, který se nyní pochlubil, že mezi jeho podporovateli je i Džamila Stehlíková, lékařka a odpůrkyně Ruska. „Spolu to dokážeme,“ vzkázal Hašek na sociální síti.

Dominik Hašek má radost. Podpořila jej Džamila Stehlíková
Foto: Facebook
Popisek: Dominik Hašek

Svou kandidaturu Hašek zdůvodňuje tím, že už mu nestačilo být občanem. Mezi své politické priority řadí migraci i řešení hrozeb souvisejících s ruskou agresí na Ukrajině. V rozhovoru pro Reflex.cz v posledních dnech vyjádřil přesvědčení, že jeho mezinárodní popularita, kterou si ze sportu odnesl, by mohla pomoct navázat politické kontakty a některé problémy více otevřít.

Ve volbách jej podpořila také psychiatrička a bývalá ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková, známá pro své protiruské výroky. „Kdo jiný než Dominik Hašek? Málokterý kandidát se hlásí do služby republice připraven poctivou dřinou a sportovními kláními lépe než legendární brankář a olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek. Bude z něj senátor, který přinese do politiky fair play,“ napsala Stehlíková na zeď facebookové stránky kandidáta Dominika Haška, kam mu veřejně vyjadřují podporu i další známé osobnosti.

Závěrem dodal, že Senát je pojistkou demokracie. „Český Senát je hlavní pojistka svobody a demokracie proti populismu a autoritářství. Dominik Hašek v Senátu nám bude krýt záda!“ dodala Džamila Stehlíková.

Dominik Hašek jí za podporu poděkoval následujícími slovy: „Děkuji Džamile Stehlíkové za podporu. Přeji hodně sil všem, kterým voda a její následky ještě komplikují život. Jsme jeden tým a spolu to dokážeme,“ vzkázal.

Džamila Stehlíková je především známá pro své komentování zdravotních stavů politiků. V minulosti například šířila konspirační teorie o tom, že Putin zemřel na rakovinu.

Hojně také komentovala i zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana, konkrétně v době jeho měsíční hospitalizace v roce 2021. Za její slova, že Zemanovy zdravotní problémy souvisejí s alkoholickou jaterní cirhózou, na ni Hrad podal trestní oznámení a požaduje veřejnou omluvu a odškodnění milion korun. V květnu Obvodní soud pro Prahu 3 Zemanovu žalobu zamítl. Zeman naopak musí zaplatit náklady na soudní řízení. Zemanův advokát Jaromír Císař tehdy uvedl, že rozhodnutí je obrovským zklamáním a podá odvolání.

Psychiatrička Stehlíková byla také jednou z těch, od které na podzim 2021 získal psychiatrické posouzení Andrej Babiš mladší. Ten lékařskou zprávu, v níž stálo, že mu nic nebrání k účasti ve vyšetřování kauz spojených s jeho otcem Andrejem Babišem, poté předal policii.


 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 36 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Také mám radost, že ho podpořila šamanka z Kazašských stepí., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejipi , 20.09.2024 11:35:08
je alespoň patrné o jaké myšlenkové giganty se jedná.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…