Drulák: Záraží mě, že síly demokratů, Deep State nechají jít Bidena na jatka

02.07.2024 21:50 | Monitoring

V době války na Ukrajině, která začala skutečně jako angloamerický projekt a do níž jsme se nechali zatáhnout, podporovat politiku Spojených států je pro Evropu zničující, uvedl v pořadu X-Talk vysílaném na XTV bývalý velvyslanec ve Francii Petr Drulák. Nechali jsme se podle něj zatáhnout do války, za niž my neseme obrovské náklady, zatímco Spojené státy to vychází levně. „Tuhle hru musíme skončit,“ apeloval Drulák.

Drulák: Záraží mě, že síly demokratů, Deep State nechají jít Bidena na jatka
Foto: XTV
Popisek: Petr Drulák

Po nepřesvědčivém vystoupení současného amerického prezidenta Bílého domu Bidena s protikandidátem Donaldem Trumpem napsal americký deník The New York Times, že by měl z prezidentských voleb odstoupit. Také Drulák by byl rád, kdyby v Bílém domě došlo k výměně. „Ty síly, které stojí za Bidenem, jsou odpovědné za válku na Ukrajině a spoustu dalších věcí ve světě. Výměna nemusí možná nic změnit, ale alespoň je naděje, že se něco stane. Ale pokračování toho, co tam je, si nepřeji, aby to pokračovalo. Budu rád, když Biden bude kandidovat a Trump ho pak v těch volbách vykuchá,“ řekl pohledem Evropana.

Anketa

Věříte státním institucím České republiky?

hlasovalo: 22614 lidí
„Samotného mě ale zaráží, že ty síly demokratů, hlubokého státu nemají základní instinkt sebezachování a tohohle nešťastníka nechají jít na ta jatka,“ řekl v pořadu X-Talk směrem k Bidenovi.

Úvodem se Drulák věnoval povolebnímu vyjednávání na půdě Evropského parlamentu. Prozradil, co by doporučil koalici Motoristů sobě a Přísahy, která je překvapením eurovoleb a která usiluje o euroskeptickou frakci Evropští konzervativci a reformisté (ECR), jejíž členem je i ODS. „Mají asi dvě možnosti, jedna možnost je ECR, kde je ODS. Druhá možnost by byla frakce, kterou zakládá Babiš s Orbánem, pochopil jsem to tak, že oni tuto možnost zvažují,“ podotkl Drulák.

„Pro mě základním problémem evropských konzervativců a reformistů – kde je ODS, polský PiS a právě Meloniová bych dnes řekl, že je hlavní postava – je jejich naprosto nekritický atlantismus. V době války na Ukrajině, která začala skutečně jako angloamerický projekt a do níž jsme se nechali zatáhnout, podporovat politiku Spojených států je pro Evropu zničující,“ poukázal.

Doslova to označuje za vazalství. „To, že jsme se nechali zatáhnout do války, za niž my neseme obrovské náklady, Spojené státy nesou náklady minimální a celkem jim vyhovuje, že Rusko je celkem zaměstnáno a mohou ho oslabovat. Děje se tak ale především na úkor Ukrajinců, které to zničí, a na úkor Evropy, kterou to stojí obrovské peníze.

„Takže Američany to vychází dost levně a myslím, že tuhle hru musíme skončit,“ zdůraznil a dodal, že frakce Evropští konzervativci a reformisté je „nejvíce proamerická akce v celém Evropském parlamentu“. „Jestli chtějí jít Motoristé a Přísaha tímto směrem, tak by měly zvážit, jestli od nich toto jejich voliči skutečně očekávají. Mají v sobě trochu protestní étos a ten se mi pojí s tím, že by se věci v Evropě měly dělat zásadně jinak a bez poručnictví Spojených států,“ dodal Petr Drulák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Moc si pana Druláka pro jeho názory vážím,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŽivotní zkouška , 03.07.2024 7:51:36
jen je škoda, že značná část lidí se s jeho hodnocením politiky neseznámí. I když na druhé straně pochybuju, že by byla schopna pochopit, co jim sděluje.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Masakr v Británii. Levičák Starmer je blízko k rekordnímu triumfu

0:01 Masakr v Británii. Levičák Starmer je blízko k rekordnímu triumfu

Britové si zvolili novou sněmovnu. K moci se podle předběžných odhadů po 14 letech podle očekávání v…