Fialovy kroky jsou pomalé, ve strachu! Čunek nevyloučil návrat do vlády

18.10.2022 16:58 | On-line

Senátor a po letech opět zvolený starosta Vsetína Jiří Čunek (KDU-ČSL) nevylučuje návrat do politiky na vládní úrovni. Česká republika a její občané podle něj potřebují jeho názory. „Mnohé vládní kroky jsou neuvěřitelně pomalé a zároveň dělané s nějakým strachem, zejména v energetické politice se ohlíží na kde co, a přitom se má ohlížet jen na naše občany,“ uvedl Čunek, že v tomto by postupoval rychleji.

Fialovy kroky jsou pomalé, ve strachu! Čunek nevyloučil návrat do vlády
Foto: Repro YouTube Aby bylo jasno
Popisek: Senátor Jiří Čunek

Čunek, který se stal po letech opět starostou Vsetína poté, co byl vykroužkován z posledního místa, v rozhovoru pro Rádio Impuls uvedl, že za tím asi stojí dlouhodobá důvěra voličů. „Myslím, že politického talentu moc nemám, jsem člověk přímý, který moc nekličkuje a říká, co si myslí. To jsem myslel, že se moc nenosí v politice, ale ukázalo se, že někdy ano,“ přemýšlel o svém nečekaném úspěchu Čunek.

„Upřímnost vede k tomu, že nemusím přemýšlet, co jsem kdy řekl, jestli jsem něco neříkal jinak, než je pravda, takže v tom nemusím kličkovat. Druhá věc je, že znakem dlouhodobé volby je důvěra, mě lidé znají skoro 25 let a já tu důvěru nechci zklamat,“ dodal Čunek.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32335 lidí
Ten dle svých slov nevylučuje možný návrat do vládní politiky, kde jsou aktuálně lidovci zastoupeni. „Určitě to neskrývám, nejde o nějakou moji ambici, spíše si myslím, že to politika potřebuje a jistě v tom můžu něco udělat. Tak jako jsem to dobré činil pro Vsetín, jako hejtman Zlínského kraje, tak to může být i pro celou Českou republiku. Nezakrývám proto, že takový návrat nevylučuji,“ uvedl bývalý ministr pro místní rozvoj.

„Aktuálně mě ale doba ukotvila v Senátu a ve Vsetíně. Ale tenhle stát minimálně moje názory patrně potřebuje, protože se mi zdá, že mnohé vládní kroky jsou neuvěřitelně pomalé a zároveň dělané s nějakým strachem, zejména v energetické politice se ohlíží na kde co, a přitom se má ohlížet jen na naše občany. V tomto bych postupoval rychleji,“ zkritizoval Čunek vládu za pomalou a nedostatečnou pomoc občanům.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Čunek odmítá, že by kvůli kumulaci funkcí nestíhal jeden ze svých postů. „Jde o to, že když je někdo soustružník a tesař a zedník a lékař, tedy dvě různá povolání, tak je to problém. Ale při tom povolání politika, kdy jste starosta a senátor, tak se spousta věcí dubluje, mnoho věcí je společných a záleží na tom, jakou zkušenost daný člověk má a zda je schopen mentálně a fyzicky to zvládnout,“ uvedl současný senátor, krajský zastupitel a starosta Vsetína.

„Vzhledem k tomu, že jsem senátor od roku 2006 a k tomu jsem stihl být vicepremiér, starosta, hejtman, a tak dále, tak jsem ukázal, že se to zvládnout dá a ty funkce se doplňují,“ doplnil Čunek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…