Indický prezident se dnes setká se Zemanem a dalšími politiky

07.09.2018 6:10 | Zprávy

Indický prezident Rám Náth Kóvind bude dnes na Pražském hradě jednat s českým protějškem Milošem Zemanem. Během dne bude mít příležitost mluvit také s premiérem Andrejem Babišem či s předsedou Poslanecké sněmovny Radkem Vondráčkem (oba ANO). Do České republiky indický prezident přijel po více než 20 letech. V Praze zůstane do neděle.

Indický prezident se dnes setká se Zemanem a dalšími politiky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezidenti by podle Hradu měli jednat například o ekonomické a vojenské spolupráci obou zemí či o aktuální situaci v Afghánistánu a Pákistánu. Za účasti obou hlav států se plánuje podpis několika memorand a dohod, například o osvobození od vízové povinnosti pro držitele diplomatických pasů.

Odpoledne se indický prezident společně s českou ministryní průmyslu a obchodu Martou Novákovou zúčastní česko-indického obchodního fóra.

V sobotu má Kóvind podle indické ambasády v plánu návštěvu Univerzity Karlovy, kde se setká s indickými studenty a s českými indology. Prohlédne si také laserové centrum v Dolních Břežanech a Strahovský klášter. Návštěvu ukončí v neděli.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec ODS? „Fiala bude chtít post předsedy SPOLU.“ Václav Klaus už tuší

20:02 Konec ODS? „Fiala bude chtít post předsedy SPOLU.“ Václav Klaus už tuší

Zakladatel ODS, první český premiér a druhý český prezident Václav Klaus pro měsíčník TO komentoval …