K9 odložena na týden. Mluvilo se o státním tajemníkovi pro EU

13.09.2011 15:36

Na dnešním setkání K9 se měl vyřešit státní tajemník pro EU, koaliční lídři ale ke shodě nedospěli. Podle mluvčího vlády se K9 věnovala i práci koaličních skupin, které se momentálně zabývají reformami justice, vysokého školství či Nejvyššího kontrolního úřadu.

K9 odložena na týden. Mluvilo se o státním tajemníkovi pro EU
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Karel Schwarzenberg, Petr Nečas, Radek John

"Představitelé koalice dopoledne jednali ve formátu K9. Část dvouhodinového jednání věnovali dohadovacímu řízení, o které požádala TOP 09. Toto řízení dosud neskončilo," vysvětlil mluvčí vlády Jan Osúch.

Koaliční lídři mohli však jednat i o dalších zásadních tématech. Před vládou totiž řeší téma ekotendru. Dnes totiž ministerstvo financí otevřelo obálky s nabídkami v miliardové zakázce na sanaci starých ekologických škod.

Související: Nečas jmenoval tajemníka pro EU. A Schwarzenberg zase svého

Debata o státním tajemníkovi pro EU byla odložena na týden. Řekl to ministr financí Miroslav Kalousek, podle kterého bude mezitím spor řešit premiér Petr Nečas a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. "Oba dva se shodli na tom, že to na týden přeruší a mezi tím spolu budou hovořit," vysvětlil.

Dalšími tématy byly podle Kalouska už jen činnosti koaličních skupin. "TOP 09 a ODS se snažily vyřešit spory týkající se kompetencí ve vztahu k Evropské unii. Věci veřejné by raději řešily problémy týkající se života většiny obyvatel, takže v tomto sporu jsme byli pouze přísedící," zhodnotily Věci veřejné.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Charkově rozkradli miliardy na obranu. Takto. Skandál z Ukrajiny, kde jde o hodně

16:20 V Charkově rozkradli miliardy na obranu. Takto. Skandál z Ukrajiny, kde jde o hodně

Ruská armáda minulý týden spustila ofenzivu na severovýchodě Ukrajiny směrem na Charkov a za 48 hodi…