Každý to ví, všichni mlčí. Německý profesor nejen o Nord Streamu

19.08.2024 11:11 | Komentář

Richard Andreas Werner, německý bankovní a rozvojový ekonom a profesor na University of Winchester, byl hostem podcastu Kim Iversen Show. A jeho slova se stočila i na zničení plynovodu Nord Stream. „Vyšetřují to už od té doby. Ale nic se nestane, protože každý zná americké agenty, kteří to udělali, ale nikdo to nechce říct. S Ruskem už nemluvíme, protože nám není dovoleno s ním obchodovat. Současné vedení se prostě bojí.“

Každý to ví, všichni mlčí. Německý profesor nejen o Nord Streamu
Foto: Printscrean YouTube
Popisek: Profesor Richard Werner

Richard Andreas Werner, německý bankovní a rozvojový ekonom a profesor na University of Winchester, má za sebou desítky studií a knih. Na Světovém ekonomickém fóru v Davosu dostal v roce 2003 ocenění Globální vůdce pro zítřek. Navrhl Kvantitativní teorii úvěru nebo Kvantitativní teorii rozčleněného úvěru. V roce 1995 navrhl novou měnovou politiku pro rychlé řešení bankovních krizí, kterou nazval Kvantitativní uvolňování. Jeho kniha Princes of the Yen z roku 2001 byla v Japonsku obecným bestsellerem číslo jedna. V roce 2014 zveřejnil první empirický důkaz, že každá banka vytváří peníze, když vydává nový úvěr.

V podcastu Kim Iversen Show se věnoval vztahům mezi Japonskem a Německem vůči USA. Dotkl se i problému výbuchů plynovodu Nord Stream.

Více o Richardu Wernerovi ZDE

„Principem úspěšného ekonomického rozvoje a neustálého růstu je v zásadě to, že chcete dovážet suroviny, přidávat hodnotu a vyvážet hotové výrobky,“ řekl profesor s tím, že „záleží na tom, co dovážíte a co vyvážíte. Je potřeba dovážet věci s nízkou přidanou hodnotou, přidávat vlastní výrobou vysokou hodnotu a začít vyvážet s adekvátním profitem“, popsal profesor Werner principy ekonomiky.

„To je samozřejmě to, co udělaly všechny úspěšné ekonomiky, ať už je to Německo v minulosti nebo USA, když se tento proces v 19. století rozvíjel, byla to velká věc, vedla k velké prosperitě,“ řekl a dodal, že na podobný systém přistoupily i Čína, Japonsko, Korea, Tchaj-wan.

A pak se Werner zeptal, co by se mělo udělat, aby se oslabila pozice Japonska. Musela by se zvrátit politika úspěšné ekonomiky. „A to je to, o čem v podstatě byla a je americká politika,“ zkonstatoval Werner.

Američané podle profesora Wernera Japonsku řekli, že s principy ekonomické prosperity vývozu zboží s přidanou hodnotou mají brzdit a zaměřit se na domácí poptávku. To ve výsledku oslabilo japonskou měnu jen.

Ale jasněji ukázal princip oslabení národní ekonomiky u Německa. Německý ekonomický vývoj byl podle něho zastavený zavedením společné evropské měny euro. „Německo bylo zastaveno zavedením Evropské centrální banky, která zrušila domácí německou centrální banku. Politikou ECB bylo pouze oslabit měnu,“ řekl profesor Werner.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Marian Kučera

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Toto všechno naší politici dobře věděli co jsou egoističtí a panovační Američani zač, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepedros491 , 19.08.2024 12:58:19
a přesto vlastizrádně dovolili aby se k nám pomocí protektorátní smlouvy DCA nakvartýrovali neomezeně a to asi už na věčné časy . Budují jim kolaborantsky logistická centra v 11 lokalitách ,mohou tu přijíždět v neomezeném množství a v postavení nadřazeném naším zákonům. To že máme vazalskou vládu je vidět z toho jak se lokajsky chová . Financujeme Američanům jejich válku proti Rusku na Ukrajině bez ohledu na naše ekonomické možnosti . Němci a další země které jsou Američany od konce druhé světové války okupované a které by se jich rády zbavily ale nemohou s námi hluboce pohrdají že jsme se zcela dobrovolně stali taky vyžíraným Americkým protektorátem. Cesta do prosperity v BRICS je nejen pro Němce či Japonce a další protektoráty ale nyní i pro nás uzavřena. Nastává pro nás pořádné pouštění žilou ,splácení nepotřebných lichvářsky předražených F35 , vybudování logistických center v 11 lokalitách a náklady na pobyt neomezeného počtu Amerických vojáků a doprovodného personálu . Proto se schvaluje vysoce schodkový státní rozpočet v utajeném režimu ?

|  18 |  0

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…