Klaus zuří: Pavel pozval poplivanou ukrajinskou holčičku na Hrad. Matku zastřelené studentky ne

31.08.2024 22:50 | Monitoring

Exprezident Václav Klaus se opřel do migrační vlny z Ukrajiny. „Já jsem zásadním protivníkem jakýchkoliv migračních toků. Jakýchkoliv migračních toků, kterýmkoliv směrem, odkudkoliv, kamkoliv, absolutním,“ řekl důrazně Klaus a pustil se i do německých útoků nožem. Prezidenta Petra Pavla vyškolil z komunikace s veřejností. A vládě Petra Fialy vystavil hodnocení, za které by se nemusel stydět jedině Horáček s Pažoutem z Macha a Šebestové.

Klaus zuří: Pavel pozval poplivanou ukrajinskou holčičku na Hrad. Matku zastřelené studentky ne
Foto: XTV
Popisek: Václav Klaus

Václav Klaus byl hostem internetové televize XTV. A to už po pětapadesáté. Co řešil s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým? Nejdříve se zaměřili na nedávný festival zemědělství Země živitelka, který se odehrává v jižních Čechách a Václav Klaus jej pravidelně navštěvuje jako řečník. „Trošku patřím do Prahy, ale jsem tak trošku i Jihočech,“ vzpomenul Klaus své předky, za nimiž do jižních Čech pravidelně jezdil.

Došlo i na to, proč na zahájení agrosalonu Země živitelka nebyli žádní ústavní činitelé. Václava Klause to upřímně překvapilo. „Mnohokrát jsem tam hovořil jako předseda vlády a prezident. A najednou tam tentokrát prvně snad ani ten, ani onen nebyl. Co mně paměť sahá, tak se to ještě nikdy nestalo,“ divil se Klaus. Přesto dodal, že tam dva nejvyšší funkcionáři byli. „Netroufli si vyjít mezi lidi,“ domnívá se Klaus a připomněl, že na minulém ročníku byl premiér Fiala vypískán.

Tematicky se přešlo i k olympijským hrám v Paříži. Václav Klaus ovšem nekomentoval výkony sportovců, ale výkony „prohalíkovců“. Kardinál Dominik Duka totiž skončené hry v Paříži přirovnal ke hrám v Berlíně z roku 1936, které byly poplatné Hitlerově ideologii. A Duka zkonstatoval, že i hry v Paříži sloužily ideologii.

„Všichni ti prohalíkovci začali ječet o tom, co pan kardinál udělal. Není to nic jiného než další manipulace veřejným míněním. Prostě kardinál Duka napsal nesmírně sofistikovaný, opravdu nesmírně sofistikovaný text,“ řekl Klaus a dodal, že jej hon na kardinála Duku popudil. Duka se podle něho zabýval historií her a poukazoval na to, do čeho se postupně zvrhávají.

A připomněl zahajovací ceremoniál k olympijským hrám v Londýně. A slovy kritiky nešetřil. „Prostě to byla politická agitka, zelená politická agitka naprosto odporného, odporného typu. Nevěřil jsem svým očím,“ rozkatil se bývalý prezident.

Řeč se stočila i na kontroverzní disciplínu ženského boxu, kde jednu z kategorií vyhrála intersex osoba Imane Khalif, kterou boxerská organizace nepustila do šampionátu, protože měla mužské chromozomy, ovšem olympijský výbor se na to díval jinak a osobu Khalif do zápasů pustil. „Muž nemá nikdy bít ženu,“ zkonstatoval Klaus. „Je to žalostný výsledek současné ideologie, která více a více začíná dominovat našemu světu,“ dodal exprezident v XTV.

Kardinálu Dukovi přes server Českého rozhlasu vzkázal člen Pastoral Brothers Jakub Malý, že „pan kardinál opět prošvihl chvíli, kdy mohl jednoduše nic neříkat. Přejeme mu poklidný důchod a nějakého asistenta, který mu bude přepínat programy na televizi a v létě mu tam vždy neomylně najde Chalupáře“, citoval moderátor ze serveru iRozhlasu. Co na to Václav Klaus? „To je skutečně děsivé a neuvěřitelné.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Marian Kučera

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co si myslet o národu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusehekate , 01.09.2024 10:47:42
který si za presidenta zvolí kovaného komunistu a estébáka Pávka.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

20:00 Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

POHLED IVANA HOFFMANA Je to 23 let od útoků z 11. září, které zasáhly samotné srdce Ameriky. Co víme…