Libor Vondráček: Gregorovo obvinění je cynická politická lež

12.09.2024 17:08 | Monitoring

Předseda Svobodných Libor Vondráček se ohradil proti nedávným výrokům Matěje Gregora, které zazněly ve večerním vysílání, a označil je za politicky motivovanou lež. Gregor tvrdil, že rozhovor ekonomky Markéty Šichtařové pro magazín OnaDnes byl součástí politické kampaně Svobodných, což Vondráček kategoricky odmítl.

Libor Vondráček: Gregorovo obvinění je cynická politická lež
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

„Není pravda, že by její rozhovor pro OnaDnes byla kampaň Svobodných, o které jsem věděl a kterou jsem schválil. Takhle blbou kampaň by mohl vymyslet jen idiot a takovou politickou kampaň bych nikdy neschválil a zarazil bych ji v první vteřině,“ prohlásil Vondráček ve své reakci.
Podle Vondráčka byla Gregorova tvrzení nejen nepravdivá, ale také neetická, když se snažila cynicky zneužít citlivou osobní záležitost k politickým účelům. „Z této citlivé osobní záležitosti dělají politickou kauzu jen takoví lidé, kterým zoufale chybějí faktické argumenty a celou věc se snaží naprosto cynicky zneužít ve svůj prospěch,“ uvedl.
 
 
Obrana Šichtařové proti mediálním útokům
 
Vondráček zdůraznil, že rozhovor Markéty Šichtařové pro OnaDnes nebyl politickou kampaní, ale reakcí na vleklý osobní konflikt s jejím bývalým manželem. Podle něj čelí Šichtařová nejen fyzickému a psychickému nátlaku, ale také informační válce, ve které se její bývalý manžel snažil v očích veřejnosti zaměnit role oběti a tyrana.
 
„V informační válce dělal z oběti tyranku a ze sebe oběť před stále větším okruhem lidí,“ vysvětlil Vondráček. Šichtařová se podle něj rozhodla bránit, aby zastavila šíření pomluv, které na ni a její děti vrhaly negativní světlo.
 
Vondráček také zdůraznil, že Markéta Šichtařová měla plnou podporu svých dětí v rozhodnutí veřejně vystoupit. „Její děti ji v tom podpořily,“ dodal.
 
Vondráčkova podpora Šichtařové
 
Libor Vondráček se vyjádřil i k tomu, že byl o rozhovoru informován krátce před jeho zveřejněním, ale považoval ho za osobní rozhodnutí Šichtařové, do kterého nemá právo zasahovat. „Všichni naši členové jsou svobodné bytosti, kterým ani předseda nemůže kecat do osobního života, a u ní tomu nemohlo být jinak,“ uvedl. Předseda Svobodných zároveň vyjádřil Šichtařové svou plnou podporu a označil ji za jednoho z nejmorálnějších lidí, které v politice poznal. „Hluboce si jí vážím a má mou maximální podporu bez ohledu na to, že jsme zrovna nyní ve stejné straně,“ řekl Vondráček.
 
Právní proces stále probíhá
 
Celý spor mezi Šichtařovou a jejím bývalým manželem se podle Vondráčka táhne u soudu, kde se však kvůli obstrukcím druhé strany případ stále vleče. „Jednou však budou soudní rozhodnutí pravomocná a pak už nebude pochybností o tom, že její zpověď je krutá pravda,“ prohlásil předseda Svobodných.
Na závěr Vondráček znovu zdůraznil, že Gregorovo tvrzení, že Svobodní a Markéta Šichtařová zneužili domácí neštěstí v rámci politického boje, je naprostá lež. Podle něj se jedná o cynický pokus zdiskreditovat Šichtařovou i samotnou stranu.
 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Místo munice dejte peníze na povodně. Ševčík udeřil na Fialovu vládu

22:03 Místo munice dejte peníze na povodně. Ševčík udeřil na Fialovu vládu

Největší povodňové škody nemusely nastat, mohla tomu pomoci výstavba přehrady, které však zabránila …