Marvanová: Netvrdím, že Slovensko je nedemokratické. Ale jen nedemokratické režimy útočí na média a kulturu

16.08.2024 15:25 | Monitoring

Senátorka a advokátka Hana Kordová Marvanová (nestr. za Spolu) hodnotila v pořadu Interview ČT24 práci místopředsedy vlády pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti). „V tuto chvíli to zvládnuté není. Otázka je, který ministr by to zvládl,“ řekla. Okomentovala tzv. chomutovskou kauzu i to, zda reagují politické strany a hnutí správně na obvinění z korupce. Dotkla se aktuálního dění na Slovensku.

Marvanová: Netvrdím, že Slovensko je nedemokratické. Ale jen nedemokratické režimy útočí na média a kulturu
Foto: Repro ČT24
Popisek: Hana Kordová Marvanová

Hana Kordová Marvanová z pozice pražské zastupitelky zhodnotila, jak ministr Ivan Bartoš zvládá přechod na nový systém stavebního řízení, jeho digitalizaci. „V tuto chvíli to zvládnuté není. Otázka je, který ministr by to zvládl. Myslím, že pan ministr Bartoš dostal nesmírně těžký úkol – nedokonalý zákon zprocesovat a zavést to zároveň s digitálním systémem.“ sdělila.

Je namístě rezignace šéfpiráta Ivana Bartoše na ministerský post? „Teď je nutné, aby to dal dohromady. Nevím, jak se to bude řešit, když jsou tu ještě rozhodnutí ze strany ÚHOS. Všichni potřebujeme, aby to fungovalo. Takže doufám, že to dá dohromady a že ta jednání povedou k tomu, že to pro vládu bude priorita. Protože třeba v Praze to brzdí spoustu rozhodnutí, má to obrovská rizika,“ řekla senátorka v pořadu Interview ČT24.

Slovensko zažívá další vlnu protivládních protestů. V ulicích Bratislavy v úterý podle organizátorů protestovalo na 18 tisíc lidí. Zaznívala slova o tom, že nejvyšší ústavní činitelé ignorují odbornost, potlačují vzdělanost, zpochybňují fakta a zastrašují občany. 

„Sledují to intenzivně včetně toho posledního vývoje. Patřím k těm, kteří jsou z toho znepokojení. Pokud vláda přistoupila ke zrušení dosavadního veřejnoprávního média RTVS evidentně jenom proto, aby mohla vyměnit vedení, tak to se mi jeví jako účelové kroky proti kritikům. Veřejnoprávní média by měla být nestranná a nezávislá,“ řekla k dění na Slovensku Kordová Marvanová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ta ženská je divná, ani to nečtu, stačí titulek., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 16.08.2024 15:41:25
Nechť si teta vzpomene, jak nedávno vypakovali Annu Netrebko. A to je skutečné umění, nikoli ten zpolitizovaný humus, vydávaný za umění... Ať si vzpomene na pitomé kecy o Mikešovi od Lady či na nové formátování Ferdy Mravence od Sekory. A od obou to je skutečné umění pro děti a ne tlustá bachyně, převalující se v bahně... Být po mém, tak za tu brněnskou (?) inscenaci znásilňujícího Ježíše a za vlajku taženou z vagíny, bych nejraději dal každému umělci přes hubu. A takových příkladů najdu spoustu. Tak ať se stará, jestli má umyté nohy a Slováky nechá na pokoji.

|  14 |  0

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Jan Bartošek bezpečnostní konferenci…