Ministryně obrany Černochová navštívila technologické lídry v oblasti radarových systémů

26.06.2024 16:50 | Zprávy

Ministryně obrany Jana Černochová pokračuje ve svých návštěvách významných podniků českého obranného průmyslu. Tentokrát zamířila do Pardubic, kde navštívila společnosti ERA a ELDIS, přičemž setkání se účastnili také zástupci firmy RETIA. Tyto organizace se specializují na vývoj a výrobu sledovacích a radarových systémů, které nacházejí uplatnění i v Armádě České republiky.

Ministryně obrany Černochová navštívila technologické lídry v oblasti radarových systémů
Foto: Archiv PL
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová a generální ředitel ERA Ondřej Chlost

Ministryně obrany Jana Černochová nejprve zavítala do společnosti ERA, kde ji přivítal generální ředitel Ondřej Chlost. Ten ministryni podrobně seznámil s činností firmy a jejími úspěchy na domácím i zahraničním trhu. „Společnost ERA patří v kategorii pasivních sledovacích systémů k nejlepším na světě. Já jsem velmi ráda, že v Česku máme takový podnik, který obstojí ve světové konkurenci. Kromě exportních úspěchů také dodává své produkty i Armádě České republiky, která je dlouhodobě užívá,“ uvedla ministryně obrany Černochová.

Generální ředitel Ondřej Chlost zdůraznil význam dlouholeté spolupráce s Armádou České republiky a představil moderní vývojový a výrobní areál společnosti. „Velice si ceníme příležitosti představit paní ministryni náš moderní vývojový a výrobní areál, kde vznikají technologie pasivních sledovacích systémů včetně unikátní VERA-NG. V této oblasti probíhá spolupráce s AČR již desítky let a její schopnost pasivních sledovacích systémů právem patří ke světové špičce,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel Chlost. Dále připomněl, že ERA v letošním roce slaví 30 let od svého založení a působí jak ve vojenském, tak i civilním segmentu. Její systémy pro sledování a řízení letového provozu lze nalézt v 68 zemích světa včetně velkých mezinárodních letišť.

Návštěva ministryně obrany ve firmě ERA je dalším krokem v její snaze podpořit český obranný průmysl a posílit jeho pozici na mezinárodním trhu. ERA se svými špičkovými technologiemi nejenže přispívá k bezpečnosti České republiky, ale také reprezentuje český technologický um na globální úrovni.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To asi sondovala, zda by něco nešlo poslat na Ukrajinu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAion2 , 26.06.2024 17:22:37
výměnou za kontaminované ukrajinské obilí a maso.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Rusové Ukrajince ubíjejí.“ Profesor Mearsheimer vyvracel „bludy“ z USA

11:33 „Rusové Ukrajince ubíjejí.“ Profesor Mearsheimer vyvracel „bludy“ z USA

Profesor Mearsheimer, který se proslavil svým splněným proroctvím o válce na Ukrajině, byl nedávno h…