Moskva v čase války. Novinář Just popsal, co se tam děje

26.08.2024 21:40 | Monitoring

Rusko v pondělí zahájilo rozsáhlý útok na Ukrajinu. Jde o odplatu ukrajinského útoku v Kurské oblasti, uvedl pro CNN Prima NEWS vojenský historik Tomáš Řepa. Jiří Just, novinář akreditovaný v Moskvě, popsal, že před ruskou metropolí stojí věže s protivzdušnou obranou.

Moskva v čase války. Novinář Just popsal, co se tam děje
Foto: X
Popisek: Zničený most u města Gluškovo v Kurské oblasti

Ruská propaganda podle Justa očekává pokračování bojů na frontových liniích. „Rovněž se očekává, že Rusko nějak vytlačí ukrajinskou armádu z Kurské oblasti,“ sdělil spolupracovník CNN Prima NEWS Just.

Obyvatelé ruských měst jako by prý zapomínali, že jim nad hlavou může proletět ukrajinský dron. „Vždycky na takové události reagují překvapeně. Zjevná opatření proti dronům v Moskvě nejsou. Před městem stojí věže s protiletadlovou obranou,“ popsal publicista s tím, že uvnitř metropole třeba směrové šipky ke krytům nejsou.

„Mám přímé svědectví od operátorů dronů od města Pokrovsk. Počítají s tím, že ruský tlak bude pokračovat. V této oblasti je nasazena značná část rezerv, které mají Rusové k dispozici,“ popsal Tomáš Řepa svědectví přímo od operátorů dronů v Doněcké oblasti. Veškeré útoky zde podle jeho informací probíhají s nepředstavitelnou intenzitou.

Pondělní masivní útok Rusů na ukrajinská území popsal Řepa jako odplatu za operaci Ukrajinců v Kursku. „Je to i terorizování civilního obyvatelstva s cílem zahltit ukrajinskou protivzdušnou obranu. Taková reakce se dala očekávat,“ dodal expert.

Ruské ministerstvo obrany dnes vydalo prohlášení, podle něhož ruské ozbrojené síly uskutečnily masivní útok na kritická zařízení ukrajinské energetické infrastruktury, která jsou klíčová pro vojensko-průmyslový komplex Ukrajiny. Útok zahrnoval vysoce přesné rakety s dalekým dosahem a drony. „Všechny cíle byly zasaženy,“ konstatovalo ministerstvo, jak citovala agentura TASS.

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …