Motoristé zahájili kampaň. Boris Šťastný si brousí zuby na Fischerův flek

16.08.2024 16:20 | Reportáž

V pražské galerii Louvre zahájil v pátek svou kampaň za zvolení do Senátu Boris Štastný. Někdejší poslanec ODS chce vytvořit alternativu proti současné vládě, která válcuje úplně vše. A proto neodmítá ani podporu opozičního hnutí ANO, kterou přímo na tiskové konferenci přednesl poslanec Patrik Nacher.

Motoristé zahájili kampaň. Boris Šťastný si brousí zuby na Fischerův flek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zahájení senátní kampaně Borise Šťastného, který za koalici "Motoristé - ANO" v podzimních volbách kandiduje do Senátu v obvodu č. 17 - Praha 12

Vezmeme si Senát zpátky. S tímto heslem jde do voleb do horní komory na Praze 12 Boris Šťastný. Někdejší politik ODS má být jediným kandidátem, kterého v senátních volbách postaví strana Motoristé sobě.

Jak Boris Štastný vysvětloval pro ParlamentníListy.cz, heslo Vezmeme si Senát zpátky je symbolické. Současná vládní většina podle něj disponuje většinou ve Sněmovně, v Senátu, má prezidenta i své ústavní soudce. Opozice je válcována a nemá možnost se demokraticky postavit proti politice, která devastuje lidem životy.

„Že říkáme ‚vezmeme si Senát zpátky‘ znamená, že krůček po krůčku se budeme pokoušet my opoziční politici hledat zastání pro občany, kteří jsou z touto vládou nespokojeni, zrazeni a kteří si představují změnu,“ vysvětlil Šťastný.

Na tiskové konferenci jej doplnil předseda Motoristů Petr Macinka a jejich europoslanec Filip Turek. A také Patrik Nacher z ANO Praha. I Babišovo hnutí se totiž rozhodlo kandidaturu podpořit.

Vznikla tak „koalice proti vládě“, jak se rovněž bude psát na billboardech.

Mandát na Praze 12 obhajuje Pavel Fischer, podle Macinky i Šťastného ztělesnění dominance současné vlády, která ovládla Sněmovnu, vládu, Senát, Pražský hrad i Ústavní soud a využívá toho k naprosté hegemonii, ve které nedává prostor žádným opozičním názorům.

Pavel Fischer, člen senátorského klubu STAN, byl před šesti lety zvolen na vlně popularity z prezidentské volby. V horní komoře byl vidět především jako předseda zahraničního výboru, který se podílel na řadě mezinárodních iniciativ, třeba na podporu Ukrajiny.

Jako člen komise pro Ústavu též aktivně figuroval v experimentech horní parlamentní komory k sesazení prezidenta Miloše Zemana. Dokonce s tehdejším ministrem zdravotnictví Janem Blatným diskutoval otázku prezidentovy zdravotní nezpůsobilosti. Mnoho měsíců předtím, než se senátoři v říjnu 2021 skutečně pokusili ústavní článek 66 aktivovat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Docela by mne potěšilo,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMutella , 16.08.2024 16:53:00
kdy by ten slizký plzák ze Senátu vypadnul.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Pilíř německého průmyslu: Propouštění, zavírání. Šéf VW přiznal barvu

8:34 Pilíř německého průmyslu: Propouštění, zavírání. Šéf VW přiznal barvu

Generální ředitel Volkswagenu Oliver Blume označil současnou hospodářskou situaci ve společnosti za …