Nahá lidovkyně zmizela z kandidátky. Opustila i stranu

29.08.2024 22:55 | Monitoring

Poté, co na lidoveckou političku prasklo, že prodává své erotické fotografie na platformě Patreon, objevila se dnes zpráva o tom, že odstoupila z kandidátky koalice SPOLU pro krajské volby a zároveň vystoupila z KDU-ČSL. „Nechci, aby bulvarizace mých soukromých aktivit poškozovala stranu a stranické kolegy, které mám ráda,“ vysvětlila Mariam Szyja svůj konec ve volbách i ve straně.

Nahá lidovkyně zmizela z kandidátky. Opustila i stranu
Foto: z internetu
Popisek: politička KDU-ČSL

„Plus size, vnadná a kudrnatá žena.“ Tak se na internetu prezentovala zastupitelka Karviné za KDU-ČSL Mariam Szyja, která si na platformě Patreon přivydělává prodejem svých nahých fotek. Snímky kandidátky koalice SPOLU v letošních krajských volbách vzbuzovaly vskutku kritické reakce.

O tom, že zastupitelka města Karviná za KDU-ČSL a kandidátka koalice SPOLU v letošních krajských volbách Mariam Szyja prodává na internetu své nahé fotografie, informoval v uplynulých dnech server SeznamZprávy.cz. Na platformě Patreon, kde vystupuje pod přezdívkou MaSKaPhotoModel a ve svém profilu v sekci 18+ se popisuje jako „Plus size, vnadná a kudrnatá žena“, nabízí svá fotoalba za měsíční poplatek 30, 140 nebo 440 korun (podle množství přístupných fotografií).

„Na placeném serveru jsou k vidění desítky alb s desítkami fotografií, na nichž je třiačtyřicetiletá regionální politička polonahá či zcela nahá v nejrůznějším prostředí. Například v přírodě, v ateliéru, v hotelu, na motorce nebo v kuchyni. První fotoalbum přidala Mariam Szyja v polovině ledna, poslední v pátek odpoledne,“ uvedly SeznamZprávy.cz.

Vedení strany, která podle svých slov „usiluje o uplatňování konzervativních hodnot v politické oblasti“, však vystupování její političky nevadí. „O uměleckých fotkách na webu, kde je explicitně zakázána prezentace pornografie, víme. Paní doktorka nás sama již dříve o tom, že jejím koníčkem je umělecká fotografie, informovala. Jde o umělecké fotky, které naše členka nikomu neprodává a tyto webové stránky nejsou ani volně dostupné,“ sdělil mluvčí KDU-ČSL David Jirušek redakci SeznamZprávy.cz.

Netrvalo příliš dlouho a Mariam Szyja si prodejem erotických snímků na Patreonu podepsala ortel. Odstoupila z moravskoslezské kandidátky koalice SPOLU pro krajské volby, ve které figurovala na 42. místě. Současně vystoupila i z KDU-ČSL. „Nechci, aby bulvarizace mých soukromých aktivit poškozovala stranu a stranické kolegy, které mám ráda. Ze 42. místa kandidátky jsem neměla žádné velké ambice,“ sdělila serveru iDNES.cz.

Ke svým aktivitám sdělila, že je stále přesvědčena o tom, že se nedopustila ničeho, za co by se musela stydět. „Ničeho špatného, ničeho zakázaného, ničeho nezákonného,“ konstatovala bývalá členka lidovců. Zmínila také, že dostala velké množství pozitivních reakcí, kterých si nesmírně váží.

Její odchod komentoval na platformě X poslanec opozičního hnutí ANO Patrik Nacher a na sociální síti kladl otázku, proč odešla. A dostalo se mu odpovědi: „Proč prodávala ty fotky nebo proč odešla (či asi spíše byla odejita) z KDU-ČSL? Druhé je přece jasné. Oni mají min. desatero. Mě by zas zajímalo, jestli je prodej erotických snímků na stejné úrovni zla jako třeba nekřesťanská úvaha, že Marie, když porodila Ježíše, nebyla panna,“ uvedla Zuzana Buřošová.

 

 

Odejit by měl být podle právníka Tomáše Nielsena spíše lidovecký ministr životního prostředí Petr Hladík: „To bych měl lepšího favorita. Místo ochrany zemědělství a venkova preferuje volný trh s novodobými odpustky (emisní povolenky) nebo absurditami, jako je agrovoltaika,“ uvedl Nielsen.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…